Actualitzat el 06/03/2012 a les 00:02h

La força de les entitats socials i el tercer sector

No solen ser objecte habitual de grans titulars ni notícies de premsa ni d’articles d’opinió.  A vegades són com entitats poc conegudes, sovint volgudament, que no solen buscar afany de protagonisme, no busquen reconeixement de mèrits, premis, fotos o elogis, si no que des del silenci i la poca fressa es dediquen al que realment els inspira i els mou: el servei i ajuda a les persones necessitades i als col•lectius més fràgils i vulnerables de la societat. La seva principal satisfacció apareix quan any rere any les seves accions poden donar un cop de mà a moltes i moltes persones. I cada vegada més, atès que la situació de risc de pobresa i d’exclusió social, la crisi econòmica, la precarietat laboral i el constant augment de xifres d’atur fan augmentar la bossa de ciutadans que hi recorren.

Són entitats molt proactives, amb un munt de projectes destinats a esmorteir l’impacte de la crisi a les famílies i amb una forta actitud i aptitud per desplegar politiques socials. Són un suport fonamental per a les administracions públiques i per a la  societat civil.

No cal esmentar noms, el llistat es amplíssim i el risc de deixar-me’n alguna hi és. Cadascuna d’elles aporten, des de la seva capacitació, missió, i especialització, el que es necessita per a una mínima dignitat. Els bancs d’aliments, els menjadors socials, els albergs, l’habitatge, el suport a domicili, la reinserció social i laboral, la detecció de necessitats amagades, són el gruix d’objectius i accions que esdevenen la principal raó d’existir de les entitats del tercer sector. I el que és encara més lloable és que la gran quantitat de feines que desenvolupen es sustenten sobre un gran nombre de voluntaris i voluntàries, altre pilar fonamental i indispensable per aconseguir donar resposta a les necessitats socials.

En èpoques en que cal promoure la recuperació de valors en una societat cada vegada n’està més mancada, però paradoxalment més necessitada d’ells, aquestes entitats adquireixen un paper rellevant i transcendental. Vic i la comarca d’Osona compten amb un ampli ventall d’aquestes entitats i bosses de voluntariat que dia a dia s’esforcen en la lluita per millorar el benestar i la inclusió social de les persones. El meu reconeixement vers elles.

Navega per les etiquetes

tercer sectorserveis socials

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Farrés
Sóc  llicenciat en Medicina i Cirurgia per l'Universitat Central de Barcelona, diplomat en Gestió d'Atenció Primaria per l'Universitat de Barcelona i màster en Salut Mental per la mateixa Universitat i també diplomat en Medicina Psicosomàtica i psiquiatria d'enllaç.
Professionalment exerceixo com a Metge de Família al CAP El Remei a Vic. Formo part de la junta comarcal del Col.legi de Metges de Barcelona a Osona. Sóc president de l'AMPA del Col.legi Pare Coll de Vic. Responsable mèdic de l'Hospitalitat de la Mare de Deu de Lurdes d´Osona.
A nivell polític sóc president comarcal d'Osona d'UDC, i de la Sectorial de Sanitat, conseller nacional i vocal de l’Executiu de Barcelona Comarques. Membre de la Comissió de Sanitat de l'Associació Catalana de Municipis, membre de Consell Rector de l'Agencia de Salut Pública del Departament de Salut i de la Comissió interdepartamental de la Sida.
Freqüents col•laboracions en tertulies i debats de radio i televisions comarcals i col•laboracions en mitjans escrits.
Des dels diferents entorns i àmbits em que em moc, m'empeny la voluntat de servir i treballar per les persones, els valors, la ciutat i el país.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: