Divendres, 9 de març de 2012 | 13:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

Barcelona avala Eurovegas gràcies a CiU i PP

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El PSC havia presentat una moció per rebutjar el projecte
Barcelona avala Eurovegas gràcies a CiU i PP
24/02/2012 14:15
9alberto-fernandez amb xavier trias
L'Ajuntament de Barcelona ha avalat aquest divendres el projecte Eurovegas després que el ple municipal hagi rebutjat gràcies a CiU i PP una proposició del PSC -amb el suport d'ICV-EUiA- que promovia oposar-se a l'obertura d'aquest macrocomplex.
El líder de l'oposició municipal, Jordi Martí (PSC), ha considerat que una vegada la Generalitat ha escoltat els inversors ha de traslladar amb "contundència" el 'no' de Catalunya i el seu capital a un projecte que va radicalment en contra, segons ha dit, del model econòmic de Barcelona.

Els socialistes de Barcelona es desmarquen així del partit a nivell català, que a través de l'alcalde de Cornellà i home fort de la direcció, Antonio Balmón, aquesta setmana ha expressat que s'ha de "considerar" el projecte i analitzar l'impacte que podria tenir sobre l'economia.

La portaveu de CiU al consistori, Sònia Recasens, considera que són "veus autoritàries i frívoles" les que s'oposen d'entrada a un projecte com aquest, i ha defensat que, ben orientat, Eurovegas podria tenir un impacte molt positiu sobre el turisme.

Ha retret als socialistes que portin la seva oposició al plenari de la ciutat quan "no hi ha un sol metre quadrat de Barcelona" que estigui afectat pel projecte, i després que alcaldes metropolitans socialistes com Balmón hagin mostrat la seva predisposició a acceptar-lo.

Per a Martí, en canvi, la capital catalana no pot avalar un complex on l'"element central és el joc" i el marc de referència és una ciutat nord-americana com Las Vegas que té un model de negoci, segons la seva opinió, res exemplar per a Barcelona.

El líder del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha defensat que la proposta mereix ser "escoltada i estudiada" només pels llocs de treball que promet crear, i ha retret als socialistes que la divisió que generen a Barcelona davant del projecte beneficia que s'acabi fent en una altra part, en al·lusió a Madrid.

Malgrat la seva posició contrària a la proposició del PSC, la regidora popular ha admès que el projecte pot tenir un impacte urbanístic i mediambiental negatiu i "atreure el crim organitzat", pel que ha evitat donar un 'sí' incondicional a la proposta.

"Bomba de rellotgeria"

El líder d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, s'ha alineat amb les tesis del PSC i ha rebutjat un projecte que ofereix uns llocs de treball, segons ha dit, basats en la precarietat, i que és un "bomba de rellotgeria" per al model territorial i econòmic.

El regidor d'UpB Jordi Portabella (ERC) ni ha rebutjat ni ha donat suport a la moció, i s'ha limitat a criticar que les xifres de creixement que s'estudien són fictícies i encaminen Barcelona a un desenvolupament que no li convé: "Al final tot és un presa de pèl".
wgm
24/02/2012
Exencions fiscals i llocs de treball sense regulació legal: No, gràcies. I els conflictes i la seguretat a pagarla entre tots o ¿Posaràn la seva própia policía?
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1