Divendres, 9 de març de 2012 | 13:10
Vostè es troba a: Inici > Entrevistes >

“La conciliació familiar ha de ser assumida com una necessitat de tots”

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Francina Vila i Valls. Regidora de Dona i Drets Civils de Ajuntament de Barcelona
“La conciliació familiar ha de ser assumida com una necessitat de tots”
08/03/2012 07:51
FRANCINAMILA
Emi Amigó.- En un món com l’actual on la desigualtat és cada vegada més visible, les Dones i els Drets Civils cobren un protagonisme màxim. Crisi, atur, pobresa, soledat, violència, exclusió i situacions discriminatòries desafortunadament i en masses ocasions tenen cara de dona. Francina Vila ens desgrana que és fa per lluitar contra tot això des de un organisme públic de proximitat com és un Ajuntament.
-- Creu que a les escoles s’està fent suficient en matèria formativa respecte de l’Igualtat.?
-- S’estan fent accions a les escoles que tenen a veure amb la prevenció de relacions abusives de parella que poden desencadenar en violència de gènere, i en programes de noves masculinitats. Però precisament en aquests moments estem treballant per a crear una xarxa d’escoles que treballin per a la igualtat i la no discriminació a través dels i les mestres, tot posant en coherència i donant més presència a totes les iniciaves que existeixen i generant noves propostes adreçades a nois i noies des de l’educació primària.

-- Durant aquest primer any de mandat municipal. Quines considera que han estat les polítiques més efectives impulsades des de l’Ajuntament de Barcelona per tal d’avançar en la igualtat d’oportunitats entre dones i homes?.

-- Tot just estem començant el segon semestre de mandat, i hem començat per treballar en una línia sobre “Dona i Crisi”, a través de posar en marxa algunes iniciatives amb Barcelona Activa. D’altra banda, ja s’han posat les bases per a definir el Pla Gènere, el nou Pla Municipal de les Dones de Barcelona, que ha de poder abordar totes les polítiques d’igualtat i no discriminació que afecten la Regidoria de Dona i Drets Civils i altres espais de l’Ajuntament que tenen a veure amb aquests temes.

-- A l’hora d’optar a càrrecs polítics de relleu, les dones tenen les mateixes o menys dificultats que a nivell professional.?. Què resulta més difícil arribar o mantenir-se.?
- Arribar sempre és difícil, però en el cas dels càrrecs polítics existeixen les quotes que faciliten l’accés de les dones a certes posicions. Ara bé, un cop això situat, cal veure amb el temps si aquest plantejament permet garantir que les dones es mantinguin en aquestes posicions.

-- Per tal d’afavorir la màxima integració laboral de les dones. Quines han estat les principals accions formatives impulsades des de l’Ajuntament de Barcelona?.
-- Les accions formatives motivades des de la Regidoria de Dona i Drets Civils s’han impulsat a través de les entitats amb les quals l’Ajuntament té convenis de col·laboració a tal efecte, i són accions relacionades amb la capacitació i l’empoderament de les dones. En qualsevol cas, l’Ajuntament vehicula tota la formació laboral a través de Barcelona Activa.

-- Espanya es troba a la cua pel que fa a conciliació entre vida laboral i personal. Gaudim de suficient qualitat de vida?. Cal plantejar-nos molt seriosament com aconseguir viure amb una millor qualitat?
-- Definitivament. Precisament per aquest motiu la Regidoria de Dona i Drets Civils està centrant les accions d’enguany de sensibilització i promoció en el tema de la coresponsabilitat entre homes i dones. La conciliació dels àmbits laboral i familiar ha de deixar de ser percebuda com un aspecte inherent a les dones, i ha de ser assumida a casa i a les empreses com una necessitat per a millorar la qualitat de vida de les persones.

-- Han posat en marxa algun programa concret d’ajuts econòmics adreçat a les dones per tal de potenciar i fomentar la emprenedoria?.
-- Estem treballant conjuntament amb Barcelona Activa per a què a través de la seva línia de dona es puguin vehicular formacions i capacitacions adients a les necessitats.

-- Si, disposés de les eines i els mitjans necessaris, que seria el primer que avui mateix canviaria en favor de les dones?

-- Generar feina remunerada per a totes elles per a garantir la seva autonomia, desenvolupament i autoconfiança.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1