Divendres, 9 de març de 2012 | 13:04
Vostè es troba a: Inici > Política >

Carles Ruiz declara com a imputat al Jutjat de Gavà

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Imprimir Enviar notícia Veure i/o afegir comentaris
FacebookTwitterMy SpaceGoogle ReaderYahooMenéameDiggDeliciousTechnoratiFresqui
L'alcalde de Viladecans s'enfronta a una pena d'inhabilitació
Carles Ruiz declara com a imputat al Jutjat de Gavà
Política 07/03/2012 19:34
CatalunyaPress.- L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz Novella, ha acudit aquest dimecres a declarar davant el magistrat del jutjat número 3 de Gavà per una querella interposada contra ell per uns presumptes delictes de prevaricació, previstos i penats pel Codi Penal amb penes d'inhabilitació.
Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, entrant en el jutjat
Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, entrant en el jutjat
Carles Ruiz, que estava cridat a declarar a les 10 del matí a Gavà, ha arribat a peu, tranquil, i s'ha dirigit prèviament a un bar situat al costat dels jutjats, als quals ha entrat a les 9:50.

L'alcalde de Viladecans s'enfronta a una pena d'entre 7 i 10 anys d'inhabilitació per a l'exercici de càrrec públic algun per presumpta prevaricació i nomenament il·legal de càrrec públic, delictes recollits en els articles 404, 405 i 406 del Codi penal.

La denúncia, que concerneix a dues persones més, va ser presentada per l'anterior cap de la policia local de Viladecans, Alfonso Fernández, que va ser acomiadat sense motiu, segons assegura, perquè l'alcalde pogués col·locar a un home de la seva confiança en el càrrec, malgrat que es tracta d'un lloc sobre el qual no tenia poder de decisió.

El denunciant va decidir interposar la denúncia per la via criminal després de presentar un recurs conteciós-administratiu en 2008, la sentència condemnatòria del qual es va donar a conèixer al novembre del 2010 pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 17 de Barcelona i que catalogava l'actuació de Carlos Ruiz “de pura arbitrarietat administrativa”.

La querella denuncia la presumpta conducta delictiva de Carles Ruiz Novella, que es remunta al període 2007-2010, amb la qual, segons l'advocat de l'acusació, l'alcalde de Viladecans pretenia “imposar arbitràriament la seva voluntat de cessar al querellant, que ocupava la plaça de Cap de la Policia Local de Viladecans, a costa de torçar grollerament l'ordenament jurídic i amb intencions alienes als interessos generals dels ciutadans del municipi”.

I tot, segons recull la mateixa, “malgrat els reiterats informes dels Secretaris de la Corporació municipal”, que haurien advertit “de la il·legalitat de l'actuació a l'alcalde de Viladecans”, qui va destituir al querellant com a Cap interí i va nomenar un altre Cap definitiu en el seu lloc, sense dur a terme “un veritable concurs”, sinó a través d'un procedir que va ser qualificat pel Jutjat del Contenciós Administratiu de Barcelona, en sentència ferma, com “de pura arbitrarietat”.

Segons la part denunciant, Carles Ruiz, des del seu nomenament en 2006 com a alcalde de Viladecans, “va posar tota la seva obstinació a forçar al querellant a abandonar el seu càrrec d'Inspector-Cap de la Policia de Viladecans” per poder substituir-lo per una altra persona de la seva confiança. És en aquest sentit que el querellant afirma que amb tal fi l'alcalde “va dur a terme una campanya d'assetjament laboral, dirigida a minar el meu prestigi professional i negar la meva autoritat, contravenint greument la legalitat malgrat els expressos advertiments del Secretari de l'Ajuntament respecte a la manifesta il·legalitat d'alguns dels actes administratius adoptats amb aquella intenció”.

La pressió exercida sobre el Sr. Casal per Carlos Ruiz Novella, i que recull la querella, sembla ser que va acabar per fer mossa en la salut del denunciant, fins al punt d'haver de sol·licitar la baixa laboral. Una situació en la qual va romandre prop de 18 mesos, a causa de l'ansietat generalitzada provocada per stress laboral. Com a conseqüència de tot l'anteriorment referenciat, el 20 d'abril de 2010, el Director Provincial de l'INSS va notificar mitjançant resolució la declaració d'incapacitat permanent absoluta per a tot tipus de treball del querellant, Alfonso Fernández Casal.

L'esmentada sentència del Jutjat del Contenciós – Administratiu ha adquirit fermesa al no haver estat impugnada per cap de les parts.

Admissió querella


Llegir querella

Llegir sentència
Imprimir Enviar notícia Veure i/o afegir comentaris
FacebookTwitterMy SpaceGoogle ReaderYahooMenéameDiggDeliciousTechnoratiFresqui
El averroncho
08/03/2012
Vaya, vaya, quien iba a decir que el nuevo jefe de la policía local acabaría haciendo bueno a Casal, venga coach, a ver como arreglas esto.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1