Divendres, 9 de març de 2012 | 13:29
Vostè es troba a: Inici > Economia >

CCOO i UGT aproven anar a la vaga general el 29 de març

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Decisió presa per unanimitat
CCOO i UGT aproven anar a la vaga general el 29 de març
09/03/2012 12:07
9Toxo y Mendez en RdP
El Consell Confederal de CCOO i el Comitè Confederal d'UGT, màxims òrgans entre congressos, han aprovat per unanimitat la convocatòria de vaga general contra la reforma laboral per al pròxim 29 de març, segons han informat a Europa Press fonts dels dos sindicats.
La data elegida, el dijous 29 de març, coincideix amb l'aturada general convocada pels sindicats nacionalistes al País Basc i Navarra contra la reforma laboral i el dia previ a la presentació dels pressupostos generals de l'Estat per al 2012.

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, oferiran una roda de premsa a partir de les 13.15 hores per informar de les raons que els han portat a anar a la vaga.

Els sindicats consideren la reforma laboral aprovada pel Govern del PP de manera unilateral com "la més regressiva" per als drets dels treballadors i des de la seva posada en marxa han anat combatent-la als carrers amb manifestacions, concentracions i altres actes de protesta.

Petició de diàleg al govern, sense èxit

La idea que sempre han tingut les centrals sindicals era la de caminar cap a una escalada de mobilitzacions, compassant-la a l'ànim de la població. Tot i que en cap moment van descartar convocar una vaga general, la seva intenció sempre ha estat la de parar la reforma abans d'haver d'arribar a aquesta decisió.

Per això, a més de les mobilitzacions als carrers, els sindicats s'han dirigit moltes vegades al Govern per demanar-li que obrís un escenari de negociació on engegar a rodar aquells aspectes de la reforma més lesius per als treballadors.

Van enviar dues cartes al president del Govern, Mariano Rajoy, per demanar-li, incloent en l'última d'elles les seves alternatives a la reforma laboral, com la creació d'un contracte per a empreses de menys de 25 treballadors amb una indemnització creixent de cinc dies per trimestre.

Els sindicats van donar de termini a l'Executiu fins aquest dijous, dia que la reforma es va convalidar al Congrés, per donar-los una resposta i van anunciar la convocatòria dels seus òrgans de direcció per aquest divendres a fi de decidir si anaven o no a la vaga.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1