Divendres, 9 de març de 2012 | 13:24
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El BBVA es queda amb Unnim per un euro

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es converteix així en la major entitat bancària d'Espanya
El BBVA es queda amb Unnim per un euro
07/03/2012 18:07
9Sucursal d'unnim
El Banc d'Espanya ha adjudicat Unnim a BBVA pel preu simbòlic d'un euro i amb ajudes del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) per import de 953 milions d'euros. El BBVA s'imposa així a la resta de competidors, Popular, Ibercaja i Santander, i es converteix en la major entitat del país.
A més, el FGD assumirà per un termini de deu anys el 80% de les pèrdues que experimenti la cartera d'actius d'Unnim de 7.359.000 d'euros, un cop aplicades les provisions ja existents per a aquests actius, de 1.330 milions.

Concretament, les pèrdues esperades a Unnim per l'auditor del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) en aquest període s'eleven a 2.635.000.000 d'euros, de manera que el cost per al FGD en aquesta dècada se situarà, previsiblement, entorn a 2.000 milions d'euros.

El Banc d'Espanya subratlla que, en vista de la participació del fons que es nodreix de les aportacions privades de les entitats en aquest pla de reestructuració, aquest tindrà "impacte nul" en l'execució pressupostària de l'Estat.

Unnim compta amb uns actius totals de 28.538 milions d'euros, de manera que BBVA sumarà amb la seva integració amb prop de 330.000 milions d'euros. L'entitat que presideix Francisco González s'ha imposat en la licitació final a la resta de competidors, Popular, Ibercaja i Santander.

L'entitat catalana, controlada 100% per l'Estat, té un volum de recursos propis de 2.053 milions i té una forta implantació a Catalunya, on s'ubica la majoria de les 610 oficines de la seva xarxa comercial, que dóna servei a 1,1 milions de clients.

L'institut emissor va nacionalitzar l'entitat el passat mes d'octubre a través d'una injecció de capital de 568 milions i d'altres 380 milions en participacions preferents convertibles de l'entitat, de manera que va quedar com a únic accionista i administrador.

Santander, BBVA, Popular i Ibercaja van presentar sengles ofertes vinculants per la caixa catalana després d'haver manifestat les seves expressions d'interès davant el regulador, amb dos postors, Bankia i el fons d'inversió JC Flowers, que es van despenjar de la licitació final.

Amb la reforma financera del Govern, l'adjudicatària d'Unnim comptarà amb recursos per afrontar eventuals pèrdues i disposarà d'un any més de marge per complir amb les noves exigències de sanejament del reial decret aprovat el passat 3 de febrer.

Unnim, fruit de la unió de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu, va entrar en pèrdues el tercer trimestre de 2011 fins a uns números vermells de 107 milions d'euros a causa del deteriorament de la cartera creditícia i immobiliària i al cost de la fusió.

La morositat d'Unnim va arribar al 8,34% fins al setembre, encara que un fons de provisió per deteriorament de 567 milions equival a una cobertura dels deutors en mora del 116% si es consideren les garanties reals hipotecàries.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1