Divendres, 9 de març de 2012 | 13:23
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Ja hi ha recurs a l'arxiu de la causa del desallotjament de Plaça Catalunya del 27M

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Demanen la "nul·litat radical" de la resolució del jutge
Ja hi ha recurs a l'arxiu de la causa del desallotjament de Plaça Catalunya del 27M
08/03/2012 20:28
desallotjament a plaça Catalunya
EP.- Els advocats que representen als 53 'indignats' que s'han querellat contra diferents comandaments policials per les càrregues policials en el desallotjament de plaça Catalunya de Barcelona del 27 de Maig, han presentat el matí d'aquest dijous un recurs davant el jutge instructor contra l'arxiu provisional de la causa.
En l'escrit, al que ha tingut accés Europa Press, els lletrats defensen tres arguments: la incongruència omisiva de l'arxiu, el rebuig de les diligències d'instrucció -la investigació- i la vulneració de principis fonamentals com la contradicció i la igualtat.

El que consideren més greu és que el jutge hagi valorat que no hi ha mostres d'extralimitació en l'actuació policial perquè les lesions dels querellants solament van requerir una primera assistència facultativa i es trobaven a les zones inferiors del cos, determinant que la força utilitzada era "raonablement proporcionada".

Sobre aquest fet, el recurs afirma: "Òbviament, ni el lloc en què es troben les lesions ni la gravetat de les mateixes són elements suficients per determinar o no el seu caràcter d'il·lícit penal".

Remarquen que el jutge no fonamenta la seva decisió respecte als delictes de prevaricació dels agents per no portar el nombre d'identificació, ni es refereix al delicte contra la integritat moral que van denunciar els 'indignats' a través de la querella conjunta, per la qual cosa demanen "la nul·litat radical" de la resolució.

Sobre la integritat moral, assenyala que el fet de retenir als manifestants durant sis hores a la plaça a ple sol, sense aigua ni aliments, demostra un "clar abús del seu càrrec, actes degradants i vexatoris, humiliació, sentiment d'inferioritat i impotència enfront dels agents".

El segon dels motius que han al·legat és no s'han practicat les diligències suficients per dictar l'arxiu, ja que consideren que el jutge ha rebutjat una desena de les quals van sol·licitar, per la qual cosa argumenten que resulta "un impediment greu" per reunir proves suficients que permetessin portar a judici als imputats.

El tercer motiu que ha portat als querellants a recórrer l'acte és la vulneració de la tutela judicial efectiva i dels principis fonamentals de contradicció i igualtat de les parts, perquè, segons el text, no s'han practicat les diligències proposades i "solament ha valorat l'exposició dels fets dels imputats".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1