Divendres, 9 de març de 2012 | 13:16
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

La Justícia de l’Estatut

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
La Justícia de l’Estatut
Eva Parera
06/03/2012 21:45
Aquesta setmana ha comparegut a la Comissió de Justícia el Ministre Ruiz Gallardón per exposar el seu full de ruta durant aquesta legislatura. Un dels punts claus que li vaig voler transmetre en la meva intervenció va ser la necessitat de donar cumpliment d'una vegada a tot allò que estableix l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. No estem davant d'una llei menor, però sembla que des del govern espanyol, sigui quin sigui el partit que governi, no se li vol donar el respecte que es mereix.

És necessari ampliar les competències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè sigui l’ultima instància a la que hagin de recórrer els ciutadans de Catalunya.

Hem de poder utilitzar la nostra llengua davant dels òrgans jurisdiccionals. No podem tolerar que dia a dia es posin en entredit els drets lingüístics en l’àmbit judicial. Quan parlem d’impartir justícia, conèixer la llengua pròpia del país es una obligació.

Des de Convergència i Unió demanem també que es revisi en profunditat i amb urgència el sistema de nomenament dels magistrats, tant del Consell General del Poder Judicial com del Tribunal Constitucional. A Catalunya hem viscut de molt a prop els efectes polítics i econòmics d'una sentència que ha ferit molt profundament la societat catalana i que ha estat dictada per uns magistrats que, en molt casos, tenien el seu mandat caducat. La justícia no pot estar polititzada ja que correm el risc que la seva imparcialitat sigui posada en dubte.

Hem de dur endavant la creació dels Consells Autonòmics de Justícia. La Justícia ha de ser més propera al ciutadà i això no té perquè implicar poders judicials pararels, temor que sembla tenir el govern espanyol quan fem aquesta sol•licitud.

Som una comunitat autònoma amb competències en moltes matèries, entre les quals justícia i, per tant, hem de dur a terme tot allò que ens fa més efectius i que ens correspon, per dret i per llei, en aquest cas, per el Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Eva Parera
Senadora de CiU i vicepresidenta política sectorial d’Unió Democràtica de Catalunya
wgm
07/03/2012
I nosaltres, molts catalans, també ens queixem de que el govern de CiU, el govern dels millors, no apliqui l´Estatut en els seus Justos termes i ens faci retallades en drets reconeguts, en el mateix Estatut. També tenim les competències en Sanitat, Educació i Polítiques Socials de caràcter públic i votés les retallen i privatitzen,en copntra del mateix Estatut en el que ara s´embolcallen.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1