Divendres, 9 de març de 2012 | 13:07
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

NETEJA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
David Abelló
NETEJA
David Abelló
05/03/2012 12:24
Si al món encara hi ha un país net i polit, aquest és Suïssa. Tot i que darrerament la situació ja no és tant bucòlica com anys enrere, i en alguns racons es comencen a veure els primers grafittis, encara estan a anys llum de la resta de països de l’entorn. Sovint aquí es discuteix molt sobre la neteja de Barcelona, que si està bruta, que si s’haurien de regar els carrers, que si falten papereres... Però ens equivoquem.

A Zuric, Ginebra o Berna costa força trobar una paperera, i us puc assegurar que és molt més fàcil trobar una brigada de neteja al centre de Barcelona que en qualsevol ciutat helvètica. I quin és el problema doncs? L’educació de la gent i el sentit del bé comú.

Sovint quan s’entra en aquest terreny, des de certs sectors es titlla de reaccionari a aquell que planteja les solucions en el camp dels valors o la moral, però crec que senzillament el problema ve per aquí. Dir que tirar un paper a terra és de maleducats, o que pixar en un racó és de porcs, pot semblar un pèl bèstia, però és així. I això no s’ensenya fent campanyes simpàtiques a la tele, sinó que això t’ho ensenya la família, des de ben petit. Ai!!!!
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1