Divendres, 9 de març de 2012 | 13:07
Vostè es troba a: Inici > Societat >

UGT i CCOO de Catalunya, a favor de la vaga general

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els sindicats decideixen aquest divendres si convoquen una aturada contra la reforma laboral
UGT i CCOO de Catalunya, a favor de la vaga general
08/03/2012 18:12
9gallec-alvarez
EP.- Els secretaris generals de CCOO I UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, han avançat aquest dijous que es posicionaran a favor de la vaga general en la reunió dels màxims òrgans dels dos sindicats que se celebrarà aquest divendres per decidir si convoquen una aturada contra la reforma laboral.
En roda de premsa, tots dos líders sindicals s'han mostrat convençuts que en la reunió a nivell estatal hi haurà un "ampli consens" a favor de la vaga general, que previsiblement es convocarà el 29 de març.

"Coneixem el nivell de preocupació que hi ha en el conjunt d'organitzacions de l'Estat, i crec que demà hi haurà un ampli consens per a la necessitat de fer un pas endavant i retirar aquesta agressió", ha sostingut Gallego.

Álvarez ha remarcat la necessitat d'incrementar la pressió de les mobilitzacions per no deixar passar l'oportunitat de parar la reforma durant el tràmit parlamentari: "Hem tingut més paciència que mai, perquè li hem donat temps al Govern per demostrar que tenia voluntat de negociar, però no podem esperar més".

En cas que els sindicats decideixin convocar l'atur, les dues organitzacions catalanes faran una reunió dimarts que ve per determinar com s'organitza a Catalunya, ja que han assegurat que a les reivindicacions en contra de la reforma laboral s'afegirà el rebuig a les retallades de la Generalitat.

Segons Álvarez, el nivell de crispació a Catalunya és més elevat que a la resta d'Espanya "perquè fa més d'un any que hi ha un govern que, dia sí i dia també, s'aixeca amb noves retallades, cosa que no ha succeït en altres comunitats".

Manifestació diumengue

Els líders sindicals catalans han fet una crida a la ciutadania a participar en una nova manifestació aquest diumenge contra la reforma laboral, que se celebraran a les quatre capitals de província catalanes i Tortosa (Tarragona).

A Barcelona, la marxa partirà a les 12 hores de la confluència entre Passeig de Gràcia i Diagonal i farà el mateix recorregut que la manifestació del 19 de febrer, també contra la reforma del mercat de treball.

Tant Álvarez com Gallego han retret el "doble discurs" de CiU defensant l'autogovern de Catalunya alhora que vota a favor d'una llei que limita les competències del Govern en qüestions de relacions laborals.

"Les relacions laborals també són una part important de la sobirania de Catalunya, per la qual cosa avui CiU ha traït una de les qüestions principals que cal desenvolupar si volem que Catalunya segueixi avançant cap a l'autogovern", ha resolt Álvarez.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1