Divendres, 9 de març de 2012 | 13:35
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Lleida, escenari de la pel·lícula de Bigas Luna "Segon Origen"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La ciutat de Lleida serà un dels paisatges principals
Lleida, escenari de la pel·lícula de Bigas Luna "Segon Origen"
28/02/2012 18:26
BIGASLUNALLEIDA
La ciutat de Lleida serà un dels paisatges principals de la pel•lícula “Segon Origen”, dirigida per Bigas Luna i basada en la novel•la “Mecanoscrit del Segon Origen” de Manuel de Pedrolo.
L’alcalde, Àngel Ros, i Carles Porta, en representació de Produccions Audiovisuals Antàrtida, han signat avui el conveni per a la participació de la Paeria en el rodatge d’aquesta coproducció internacional –catalana, belga i anglesa- que es realitzarà en tres dimensions (3D).

El paer en cap ha destacat la importància que el projecte tindrà per a Lleida, “una pel•lícula de Bigas Luna basada en una novel•la de referència com el Mecanoscrit de Manuel de Pedrolo, un autor de Lleida”. Àngel Ros ha dit que “la difusió i la projecció de les ciutats utilitzant l’art ve des de l’antiguitat” i, en aquest sentit, ha subratllat “la dimensió internacional i global que aporta el cinema”. L’alcalde ha agraït l’aposta del director i de la productora per Lleida.

Generació d'activitat i difusió internacional

L’acord estableix una aportació de la Paeria de 300.000 euros, que es lliuraran al llarg de tres anys: 50.000 euros al 2012, 150.000 al 2013, i 100.000 al 2014. Carles Porta ha assegurat que aquest suport municipal “retornarà multiplicat per deu a la ciutat” ja que la filmació generarà ocupació i, a més, activitat econòmica, per l’estada i l’activitat de l’equip de rodatge. A banda, cal tenir en compte el valor de la repercusió de la pel·lícula per a la imatge de Lleida, a escala nacional i internacional, equiparable a una campanya publicitària d’uns 3 milions d’euros.

Carles Porta ha dit que la pel•lícula serà “un dels grans projectes cinematogràfics de la dècada a Catalunya”. Compta amb un pressupost de 10 milions d’euros que estan coberts garebé al 90%, segons que han explicat els responsables de la productora.

Bigas Luna ha qualificat l’acord amb l’Ajuntament com “un conveni d’il•lusions més que de diners”. El director ha expresat “el seu entusiasme pel paisatge de Lleida” i ha explicat que serà una pel•lícula per al públic jove i que compta amb un guió “fantàstic” que no ha estat gens fàcil d’elaborar.

El film s’estructurarà en cinc quaderns, seguint el fil argumental del llibre. Comença amb la destrucció, seguida del retorn a l’ecologia després del cataclisme, la sensualitat, el terror i el final. Bigas Luna ha assegurat que el contingut s’aproxima a un tema d’actualitat i d’interès per al públic juvenil: “què està passant al planeta i la necessitat de retornar a la terra”.

Rodatge al Magical


La productora llogarà les instal•lacions i els equips del Magical per rodar-hi escenes. Bigas Luna s’ha mostrat convençut de que l'equipament “competirà bé” i ha posat en relleu la importància del currículum per a aquest tipus de centres audiovisuals. Així, l’alcalde ha assegurat que associar l’inici del Magical a una pel•lícula de Bigas Luna i de Carles Porta genera “una especial satisfacció i orgull de ciutat”.

La pel•lícula té el suport de TV3, de TVE, de l’Institut Català de les Indústries Culturals i del Ministeri de Cultura, així com d’organismes europeus i de les coproductores angleses i belgues.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1