Quico Sallés/TSJC | Actualitzat el 08/03/2012 a les 13:38h

La immersió, salvada

El TSJC avala el sistema d'immersió en català a l'escola i la interlocutòria només s'executa per a les famílies demandants. Anuncien que presentaran recurs de cassació al Suprem

 Els escolars catalans continuaran tenint el català com a llengua vehicular. Foto: ACN

La justícia espayola ha tornat a avalar el sistema d'immersió lingüística a l'escola catalana. A la interlocutòria (document en PDF), després de dos matins de deliberació, els magistrats del plenari de la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han decidit que el sistema escolar de Catalunya continuarà tenint el català com a llengua vehicular.

El TSJC, doncs, ha estimat parcialment el recurs presentat per la Generalitat, que argumentava que la immersió lingüística en català és un model escolar exitós i que, en tot cas, s'hauria d'oferir atenció personalitzada en castellà a les famílies que ho demanessin. D'aquesta manera, el fallo només s'executa per a les famílies demandants, i els magistrats renuncien a entrar en la qüestió genèrica.

El TSJC considera que no pot fer un pronunciament general sobre l'ús del castellà a l'ensenyament català en base a una frase del Suprem, sobre la qual es basaven les tres famílies demandants. Concretament, creu que hauria d'haver estat el Suprem l'ens que hauria d'haver resolt el tema quan es va pronunciar.

L'advocat de les tres famílies que demanaven que el castellà fos llengua vehicular a l'escola catalana, Angel Escolano, ja ha advertit que interposarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem espanyol (TS), perquè interpreta que aquesta interlocutòria és contradictòria amb la doctrina definida pel TS. Segons que ha declarat als mitjans, "la sentència del Suprem deroga, a efectes teòrics, la immersió. I el TSJC avala la immersió a efectes pràctics."

Majoria aclaparadora

La interlocutòria del TSJC s'ha aprovat per majoria aclaparadora de 21 vots i tan sols un vot particular, de la magistrada Núria Cleries, que entén que s'hauria d'haver estimat totalment l'argumentació de la Generalitat perquè considera que ja dóna resposta a les famílies demandants.

El ple de la Sala Contenciosa del TSJC, amb la interlocutòria, deixa sense efecte la resolució pel que fa al sistema d’ensenyament a Catalunya i, per tant manté el model que en l’actualitat s’està duent a terme. Sí que fa menció al fet que, en el cas concret de les tres famílies demandants, la Generalitat no ha acreditat haver acomplert encara la seva demanda lingüística.

Crítica al Suprem

El TSJC carrega sense miraments contra els demandants i contra el Suprem: "Pretendre extreure, des d'una lectura descontextualitzada i literal d'una frase del fallo de l'Alt Tribunal, un pronunciament general sobre l'ús del castellà com a llengua vehicular en el sistema educatiu de tot Catalunya, que podria anar més enllà del que, quant al principi de congruència, podia haver arribat a dir la Sala Tercera del Tribunal Suprem, és quelcom que excedeix en molt allò que és la funció pròpia d'aquest òrgan jurisdiccional, actuant com un mer executor del fallo dictat per un altre, i superior, Tribunal.

Tan sols el propi Tribunal Suprem hagués pogut, en el seu moment, via aclariment de la sentència, haver precisat el contingut d'aquella frase; i encara podrà fer-ho en conèixer, en el seu cas, els pronunciaments que en aquesta peça d'execució es formulin. Mai podria, malgrat això, fer-ho aquesta Sala del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya."

L'Estatut, el TC, el TS i el TSJC

El 2 de setembre de l'any passat es va fer pública una interlocutòria del TSJC -datada del 28 de juliol- que donava dos mesos de termini a la Generalitat perquè apliqués les mesures necessàries perquè el castellà fos llengua vehicular a l'escola catalana, aplicant així una sentència del Suprem del desembre del 2010.

El fet és que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l'Estatut considerava el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament juntament amb el català. Tres famílies van demanar empara al Suprem i aquest els va donar la raó, assegurant que la Generalitat no podia deixar el castellà com "una assignatura més" ni en "un artifici de mera aparença". Ara, reclamaven al TSJC que obligués la Generalitat a aplicar la sentència.

Ensenyament va presentar un recurs a la interlocutòria en què explicava que estava actuant dins de la legalitat, i ahir i avui els magistrats han deliberat que aquest argument era vàlid.

Clam social en defensa de la immersió
 
La interlocutòria va generar un fort rebuig social. El 12 de setembre, milers de persones van sortir al carrer per concentrar-se a places de desenes de poblacions d'arreu de Catalunya en defensa del sistema d'immersió lingüística convocats per la plataforma Somescola.cat . La mateixa plataforma també va portar la reivindicació a l'inici del curs escolar. Per la seva banda, l'associació Escola en Català va organitzar una campanya d'enviament de cartes als 23 magistrats del TSJC per demanar-los que no executin les sentències del Tribunal Suprem que posarien fi al model d'escola en català i acceptin el recurs presentat pel govern català.
 
De fet, la comunitat educativa es va pronunciar en contra de la interlocutòria. Sindicats, associacions de pares i mestres es van posicionar en contra d'un canvi en el model d'escola catalana i a favor de mantenir el sistema d'immersió lingüística.

Navega per les etiquetes

escola en catalàsomescolaTSJC

COMENTARIS

+0
-0
equivocació
Roda de TEr, 08/03/2012 a les 20:40
no es diumenge 10 és DISSABTE 10, tots al Sant Jordi.
Ens estant aplastant, és una presa de pél, una escletxa per començar a trencar tants anys de treball. Fins que CATALUNYA no sigui un ESTAT PROPI això no s'acabarà.
No respecten la nostra llengua, la nostra manera de fer, ni la nostra economia, ens tenen pitjor que una colònia.
+1
-0
Ens prenen el pèl
Anònim, 08/03/2012 a les 18:42
La meva impressió és que Irene Rigau, i amb ella el govern de Catalunya, no s'han molestat a defensar la immersió lingüística fins al final del procés, que, per cert, ni molt menys ha acabat. Reflexions abans de conèixer la sentència:
http://superviventcatala.blogspot.com/2012/03/lescola-i-una-llengua-desprotegida-per.html.
+4
-0
a veyre si despertem...que semblem rucs!!!
qvic, 08/03/2012 a les 18:04
Dir que s'ha salvat la immersió, és una consigna per carregar-se la immersió sense que es noti i provoqui una reacció forta en contra. Aquesta sentència obre la porta als catalanòfobs per corsecar la immersió poc a poc, al més pur estil: "conseguir el efecto sin que se note el cuidado". Com poden dir que s'ha salvat la immersió quan de fet el català serà la llengua vehicular només quan no hi hagi uns pares catalanòfobs que vulguin que sigui en castellà? És una qüestió de bona voluntat dels pares catalanòfobs que ens faran un favor no demanant el castellà? Perquè és això el que diu aquesta sentencia, que el català serà vehicular, sempre i quan els catalanòfobs ens ho permetin. Si no, es trenca la immersió i serà prioritari el castellà. Per tant, estem davant una altre vegada d’una imposició d’uns senyors escollits pel poder central castellà sobre la voluntat expressada i aprovat democràtica, pacífica i majoritàriament pel poble català mitjançant el seu Parlament sobre la seva política lingüística. Fins quan tolerarem aquesta humiliació i indignitat? Som rucs tots plegats? A veure si despertem, collons!!!
+4
-0
Penseu una mica més enllà del nas si us plau...
olodelbages, 08/03/2012 a les 18:03
Cal pensar una mica més enllà del nas i no deixar-se endur per una eufòria sense cap mena de base...

Han obert una escletxa per poder posar en dubte quan vulguin el sistema educatiu via immersió de Catalunya. O si més no, deixen la porta oberta perquè tothom que ho vulgui pugui reclamar ensenyament vehicular en castellà de manera individualitzada!!

Per tant de victòria res de res... és una victòria però per a ells!!!

Mentalitzeu-vos que només hi ha una manera de blindar l'aprenentatge en català a Catalunya i aquesta no és més que obtenir la INDEPENDÈNCIA POLÍTICA DE L'ESTAT ESPANYOL!!!

Tot el demés serà posar-se tiretes a sota l'aigua...

Salut i Independència!!!
+4
-0
Prou colonitzacíó !
Josep P. (Calella), 08/03/2012 a les 18:02
Aquells desagraïts que en comptes de respectar la terra que els ha acollit es comporten com a autèntics colons ocupadors que agafin les maletes i se'n tornin cap a España, d'on no haurien d'haver vingut mai.
En la República Catalana no voldrem gent així. Tots els nouvinguts seran ben rebuts, sempre que respectin el país i s'hi vulguin integrar.
Us recordeu qui va dir la frase:
"És català qui viu i treballa a Catalunya" ? Quina mentida tan grossa. NOMÉS és català qui se'n sent !
VISCA LA TERRA LLIURE ! (de colons i botuflers).
Josep //*//
+0
-5
Tena, amb l'Albert
Anònim, 08/03/2012 a les 17:59
En aquests moments tristos per a Albert Rivera i Ciudadanos, López Tena els fa costat, dient que la immersió NO està salvada, o sigui, dient coses que més que veritat o mentida són intoxicacions que perjudiquen al català.

Endavant, Alfons i Albert, Albert i Alfons, amb la col.laboració de Llanos de Luna potser ho aconseguireu: entre tots ho fareu tot, cadascú la seva parcel.la de la feina a realizar. Obriu una altra web perquè s'hi apuntin tots els que vulguin "rebentar", au.
+3
-0
SENTENCIA PERILLOSA
Anònim, 08/03/2012 a les 17:52
AQUESTA SENTENCIA ES MOLT PERILLOSA, PER UNA BANDA ES SALVA L'INMERSSIÓ LINGÜISTICA PELS CATALANS , PRO ELS CASTELLANS QUE REALMENT HO NECESSITARIAN NO ES BONA , SERÁ MES CÓMODES PER ELLS FER-HO EN CASTELLÁ, I AIXÍ MAI APENDRAN EL CATALÁ CORRECTAMENT, ELS CATALANS JA EL PARLAN A CASA I AMB ELS AMICS, PRO ELS CASTELLANS QUE EN EL SEU ENTORN NO ES CATALÁ NO SABRAN EXPRESSARSE BÉ AMB CATALÀ
ES BÒ PELS CATALANS I DOLENT PELS CASTELLANS, PERTAN UNA SOL.LUCIÓ DOLENTA
+1
-9
Qué pasada
Eduardo González Palomar (Manlleu), 08/03/2012 a les 17:48
¡Para ver reconocidos sus derechos, en Catalunya a los castellanohablantes les hacen pasar las penas del purgatorio!
+8
-0
Salvada?
Anònim, 08/03/2012 a les 17:42
Només em creuré que el català, la immersió, l'autogovern i la mateixa existència de Catalunya estan salvades quan es proclami l'Estat Català.

Només tinc una paraula: INDEPENDÈNCIA. A part d'això res no pot ser considerat un triomf pels catalans.
+5
-0
Català valent !
Català independent !, 08/03/2012 a les 17:35
Ufff quina gran victòria manenir el que tenim! desprès de 30 anys de democràcia perillava la simple idea de que s'escolaritzi els catalans en català! Quina gran victòria i quin avenç!...No fotem home que ens enganyen! Aquí l'unic que ens granatirà tots els drets d'un ciutadà de 1a, la coherència, l'honorabilitat i un munt de calers nostres serà la independència, però mentre els ciuencs segueixin tenint tan de cangueli no farem res...

Joc de simulació Politico-Militar i Econòmica molt real:
Si voleu entrar-hi cliceu l'enllaç:



http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal
+7
-0
Diumenge a les 10h...al Palau Sant Jordi!!!
qvic, 08/03/2012 a les 17:33
DIUMENGE TOTS AL PALAU SANT JORDI!!! 10 h. del matí. ASSEMBLEA CONSTITUENT DE L'ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA (ANC). VISCA CATALUNYA LLIURE!!!
http://www.assemblea.cat/
+7
-0
Que ningú no s'adormi
Un català del carrer, 08/03/2012 a les 17:13
Tanmateix el via crucis continua.Segur que l'autoanomenada " Convivencia Cívica Catalana" recorrerà al Tribunal Supremo.
I encara queda el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei d'Educació al Tribunal Constitucional.
Per tant que ningú no s'adormi.
Jo no tinc cap carnet. Bé, solament el d'Omnium Cultural i ara m'he apuntat a l'Assemblea Nacional de Catalunya. Us prometo que a partir d'ara no discutiré amb d'altres catalanistes.El que ens interessa és aconseguir la llibertat nacional.
+15
-2
Castellans, a Catalunya
Anònim, 08/03/2012 a les 16:57
Aquestes tres families castellanes, que no volem que els fills apreguin el català, Què sortin de catalunya, a Espanya, el podrán aprendre hi parlar-ho sense cap problema... AQUÍ ESTEM A CATALUNYA !!! els què no l'agradi, el català, ni Catalunya, !FORA !!! vingue, home foteu el camp, a sobre aquest desgaciats, estarán treballam, què molts de aquí, no tenen feina.... collons de castellans!!!!
+16
-1
prou
un senyor antic (i cada cop mes mandinga), 08/03/2012 a les 16:12
Prou, aixo es tornara a repetir quan tornin a agafar forces, es ciclic, l'unic antidot contra el virus que vol destruïr la cultura catalana es la Sobirania, amb majuscula, convertir-nos en Estat i llavors tots aquets terroristes de ciudadanos, escolanos, cajas, convivencia civica, robles, sanchez camacho podran ser tractats com cal en un pais sobira, amb delicadessa pero amb fermessa, llei propia de partits..., prteccio i defensa de la nacio, haurien de callar o parlar amb termes constructius, com que cap d'aquets demanara ni tindra la nacionalitat catalana , seran residents i als residents sel's pot expulsar, aixo de "patitas a la frontera", aixo es el que cal, lo demes es san tornemi.
+14
-1
ESTAT CATALÀ
Català per sempre, 08/03/2012 a les 16:10
Tots els problemes no acabarán fins que Catalunya sigui Estat Europeu. Els atacs dels castellans i del estat no s'aturarán mai, volen eliminar-nos com a Nació. L'identitat més important i que ens distingès arreu és el català.
+14
-1
kkciu
JKP, 08/03/2012 a les 16:10
De salvada res de res,tots els castellans i sudamericans que vulguin que la escola dels seus fills sigui en castella la sentencia els avala,fins que no tinguem un estat propi la nostra llengua estara en perill
+2
-6
Quico Sallés el llumeneres
Anònim, 08/03/2012 a les 16:08
Ara entenc perquè Quico Sallès va deixar de fer d'advocat, hagués acabat al torn d'ofici defensant rumans, ionquis i prostitutes.
+12
-4
Fatxes espantats
rcde1900, 08/03/2012 a les 16:08
Llegint "comentaris" del quillamen, els veig espantadissims. La seva "nación" s'està desmoronant a passos agegantats.

Només un parell de consideracions:

1) El procés de transició cap a la independència ja ha començat, i ni el vostre sentit patri de "la indisoluble unidad de España" ens farà parar.

2) A Catalunya ja s'emprava el català des d'abans que existís Espanya; des de la ocupació castellana que s'ha volgut imposar el castellà i fer desapareixer no només el nostre idioma, sinó la nostra cultura i la nostra idiosincràcia.

3) Referent al punt anterior, té collons que haguem de llegir ara "quieren expulsar el castellano de Catalunya", "deseos secesionistas que atentan a la unidad de la nación", "imponer el catalán para crear personas antiespañolistas"... Després de 300 anys intentant anorrear-nos i que no hagin pogut, el seu odi cap a lo català va en augment.

2014 referèndum democràtic per a la independència. Una conquesta en temps de monarquia absolutista no pot ser una rèmora per tota una nació preexistent.
+18
-1
adeu al catala a l'escola
Anònim, 08/03/2012 a les 16:04
Qui es el savi que ha titulat la noticia?? Amb aquesta decisio, nomes falta que hi hagi una familia a cada escola que ho demani, que ja es desmunta tot, i de quillos i sudamericans incapaços d'aprendre llengues n'hi ha a cada poble.
Solucio? creacio de guettos: escoles en castella i escoles en catala. Ara be, que es continui exigint el catala a totes les feines (excepte, com actualment, al MacDonalds i al Lidl i llocs aixi), i ja veurem qui triara que. Trobarem el mateix: quillos despatxant hamburgueses (com ara, que tampoc entenen el catala) i catalans emigrant per no trobar feines de qualitat aqui.
Visca els politics de merda d'aquest pais que cada dia l'empetiteixen mes!

+7
-23
Esto no se ha acabado
Anònim, 08/03/2012 a les 15:50
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+25
-1
Immersio Kaput
Anònim, 08/03/2012 a les 15:38
Immersio salvada? Qui es l'imbecil que ha posat aquest titol?
+5
-15
Pampurrias de la Duda
Anònim, 08/03/2012 a les 15:38
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+17
-0
la immersió CONDEMNADA
membredeSI, 08/03/2012 a les 15:33
Immersió lingüística salvada?? Immersió de QUI?

Dels catalanoparlants? Als catalanoparlants no els cal cap mena d'immersió, ja venen immersos de casa.

La immersió és pels CASTELLANOPARLANTS. I d'entre aquests castellanoparlants - d'aquests que amb immersió vigent ja amb prou feines parlen el català - aquells que triïn la vehicularitat de la llengua castellana, quin nivell de català creieu que tindran?

Sabeu allò de la crónica de una muerte anunciada? Doncs avui és la del català. Immersió plena i independència o residualització i desaparició.
+24
-1
Penseu-hi bé
Anònim, 08/03/2012 a les 15:29
La immersió salvada? Que voleu els quillos apartats dels vostres fills?

Aquesta resolució amaga un gran atac cap a la immersió lingüística. Què passarà quan una famnília demani que el seu fill sigui educat en castellà? Les escoles no tenen diners ni per comprar un rotllo de paper de vàter per classe i multiplicaran per dos les despeses?

El que passarà és que quan una família demani que s'escolaritzi el seu fill en castellà, l'escolà es veurà oblidaga a donar totes les classes on hi hagi el nen/nena en castellà.
+15
-1
PACTES
Anònim, 08/03/2012 a les 15:29
No siguem il.lusos o lluços,les sentències es pacten politicament.És el que ha fet CiU abans del dictament.
Sóm una colla de borreguets que ens ho creiem tot.
+12
-1
Penseu-hi bé
Anònim, 08/03/2012 a les 15:26
La immersió salvada? Que voleu els quillos apartats dels vostres fills?

Aquesta resolució amaga un gran atac cap a la immersió lingüística. Què passarà quan una famnília demani que el seu fill sigui educat en castellà? Les escoles no tenen diners ni per comprar un rotllo de paper de vàter per classe i multiplicaran per dos les despeses?

El que passarà és que quan una família demani que s'escolaritzi el seu fill en castellà, l'escolà es veurà oblidaga a donar totes les classes on hi hagi el nen/nena en castellà.
+20
-2
LES SEVES RESPONSABILITATS
Que cadascu assumeixi, 08/03/2012 a les 15:24
De salvada res de res!

El que hi ha és un forat tant GROS com el que els MORTERS BORBÒNICS i FRANQUISTES vàren fer a les defenses catalanes per facilitar la seregacio!!

Parlem clar el que passarà és que tots els immigrats de la resta de l'estat i tots els immigrants sudamericans que vulguin escolaritzar els seus fills ho faran per comoditat en Castellà, naturalment!!!

Per què no varen recorrer la sentència ??
--> RIGAU DIMISSIO

On és la transicio nacional ??
--> MAS DIMISSIO

ELECCIONS JA
INDEPENDÈNCIA //*//
+15
-1
bé pel TSJC
Anònim, 08/03/2012 a les 15:23
L'argument jurídic perfecte, és exactament això, sí els demandants tenen dret a que se'ls faci classes en castellà doncs que se'ls faci a ells no als que no ho han demanat. Ara bé, com que és evident que Espanya vol acabar amb l'escola en català, anem a veure quin és el següent episodi, m'espero qualsevol trampa d'aquests, i espero que els partits catalans (CiU!!) no intentin enganyar-nos quan això passi
+13
-3
Ingenuïtat
Araki, 08/03/2012 a les 15:20
Quin titular tan ingenu. La colla de CiU respira alleujada en veient que l'amo els llença un os per poder fer la mascarada d'"aquí estem i no ens hem mogut" del patètic Mas, mentre la baixada de pantalons i el cavall de Troia ja s'han consumat. És el gran problema de Catalunya, una societat malalta de colonialisme que és incapaç ni per un moment de calçar-se les botes de pensar com una nació lliure amb un estat i una estructura d'estat i funcionarial potent. O sigui, una societat d'esclaus que viuen en una caverna i que només veuen les ombres al fons de la paret, i encara es pensen que el món és això.

Senyors (sobre tot els que us dieu demòcrates, o sigui, els que voleu ser un país normal: independent), la immersió lingüística està ACABADA.

Ja han fet la llei, ja han fet les sentències i ja tenen els precedents. Ara només toca esperar que es rebaixi el suflé i quan sigui el moment, encara que calgui esperar una generació, faran el següent pas. No ho veieu?

Ells fa tres-cents anys que són estat i que s'ho creuen: saben que el temps juga de part d'ells i que cada os que li llencen al gosset convergent per a que remeni la cua els en dóna una mica més.

Era evident que el TSJC diria exactament això que ha dit. Alguns ho hem dit des del principi. Perquè ja han fet la feina. Fins a la següent.
+13
-2
Recurs
Anònim, 08/03/2012 a les 15:05
El Sr abogat que vol presentar recurs, segurament es un abogat molt bo i llest, pro no sap ca Catalunya te una porta molt grant que fa que tots els de fora puguin entra, i veure
totes les sales i habitacions, un cop vistas, cada persona es lliure de dicide si las sales i habitacions agradan o no
si agradan dons aqui mi quedo, no agradan dons la mateixa porta seguiex oberta i apa siau, que aqui casi ja no si cap
+22
-3
Les aparences enganyen ... per enganyar-nos
Jordi Lògic, 08/03/2012 a les 14:40
Interpretant el text de la notícia, vol dir que donada un escola, si els pares d'un sol alumne demanen l'escolarització en castellà, se li haurà de donar.

És això, oi?

Així doncs, que haurà de fer l'escola? Habilitar una aula amb els corresponents porfessors i material escolar per a què facin classe en castellà?. O sia, Aparheit dins la mateixa escola. És això, oi?

Doncs els espanyols hostils ja saben que han de fer: repartir-se per tot el territori català i demanar l'escolarització en castellà, així, a la pràctica, hi haura doble xarxa educativa en castellà i català.

I els polítics catalans encara tindran la barra de vendre'ns la moto que la immersió lingüística s'ha salvat.

I encara falta el pronunciament definitiu del Tribunal Suprem
+10
-1
Escoles només per a quillos!
Anònima, 08/03/2012 a les 14:35
Per a mi, fantàstic. Escola catalana, escola plena de nens i nenes normals. Ara bé, als pobres docents que se'ls (se'ns) destini a aquestes escoles plenes de quillambre, ens haurien de pagar un complement... sisplau!
+12
-6
Prou de quillos a les classes dels nostres fills
Anònim, 08/03/2012 a les 14:33
Els quillos són negats per les llengües (amb o sense immersió) i, a més, són carnassa del fracàs escolar. Estic encantada que els meus fills no hagin de compartir curs amb aquests fracassats. Almenys els nens catalans normals no tindran rèmores a classe. A més, necessitem algú que en el futur ens tregui la brossa i ens escombri els carrers.
+22
-4
NO HEM SALVAT RES
Anònim, 08/03/2012 a les 14:31
Cada immigrant espanyol o sudamericà que triï el castellà com a llengua vehicular serà un ciutadà català més que no podrà ni voldrà parlar el català. Ho estem disposats a tolerar??? DE SALVADA, RES.
+19
-8
Avui a "Dando caña"
Anònim, 08/03/2012 a les 14:29
Fa una estona han entrevistat en aquest programa la senyora Llanos de Luna, que no ha volgut valorar la resolució judicial.

El que sí ha valorat es el fet que segons els locutors "los catalanistas han declarado la guerra a la bandera de España", citant literalment la frase de N'Alfons ("si quieren guerra, la tendrán").

I l'admiradíssima delegada n'ha tret un bon profit d'aquestes bestieses del de sempre, sense voler aclarir que ho ha dit un individu que no representa ningú, ni de vegades a si mateix, i que es pensa un gran maquiavel, però no arriba a ser-ho ni de "aldea", que deien d'un altre senyor.



+8
-9
Prou de quillos a les classes dels nostres fills
Anònim, 08/03/2012 a les 14:29
Els quillos són negats per les llengües (amb o sense immersió) i, a més, són carnassa del fracàs escolar. Estic encantada que els meus fills no hagin de compartir curs amb aquests fracassats. Almenys els nens catalans normals no tindran rèmores a classe. A més, necessitem algú que en el futur ens tregui la brossa i ens escombri els carrers.
+14
-1
SPANIARDS GET YOUR HANDS OFF CATALONIA
Anònim, 08/03/2012 a les 14:26
Espanya sempre ens farà xantatge amb coses bàsiques que, com la llengua, ningú no li qüestionaria a un estat independent. Amb gentota com aquesta no aixecarem mai el cap. Catalunya lliure d'Espanya. Necessitem l'Estat Català sense perdre més temps perquè quan no sigui la llengua, seran els nostres diners, les nostes caixes d'estalvi, les nostres carreteres, els aeroports... Això ja no es pot aguantar més. FREEDOM FOR CATALONIA. SPANIARDS GET YOUR DIRTY HANDS OFF OUR COUNTRY.
+8
-4
content....
Anònim, 08/03/2012 a les 14:19
a mi tb em sembla perfecte...la immersió de ben poc ha servit pq els quillos s'integresin al país, i a sobre em d'aguantar les seves queixes cada dos per tres, doncs au, ja teniu el que volieu, ara tots els quillos i descendents de quillos a les escoles castellanes i a fracassar escolarment, la resta, els catalans normals, a l'escola catalana normal...
+13
-18
N'Alfons ha quedat en evidència.
Opinador, 08/03/2012 a les 14:18
En la meva opinió, com a provocador al servei de l'anticatalanisme. Recordeu:


http://www.youtube.com/watch?v=zHnuCfYENgA


Feia la interpretació interessada exactament igual que la de Ciudadanos i el PP, i com a alternativa, oferia la insubmissió i que declaressin la independència des del balcó de Sant Jaume, o sigui, que els catalans ens estimbem, i la llengua al capdavant.

+19
-3
Pap�, porqu� no s� catal�n como todos los ni�ooooooos????
Xavier V, 08/03/2012 a les 14:17
Cal felicitar les fam�lies demandants, que han aconseguit que els seus fills siguin els �nics tontets, amb perd�, que no sabran parlar i escriure el catal�. Ja s'ho agrairan als seus pares, quan siguin grans!
+8
-7
a mi em va bé---
Anònim, 08/03/2012 a les 14:13
sí, sí, sí, contentisim per la sentència, els catalans en català i els immigrants no integrats, caragirats, monolingues i quillos en castellà, a mi em sembla perfecte, catalunya no és un sol poble, sóm com a mínim dos pobles...
+18
-1
Del Cul
Anton Tat, 08/03/2012 a les 14:11
Jo penso que no hem salvat res, ans al contrari, el castellà ja té cobertura amb aquesta sentència.
Se ha conseguido el efecto sin que se haya notado el cuidado. Us sona d'alguna cosa?
+14
-1
Nou front, ataquen al flanc de la cohesió social.
Anònim, 08/03/2012 a les 14:09
Si el TC i el TS va obrie el de reintroduïr el castellà com a llenua vehicular a totes les escoles ( al 50% am el català), ara el TSJC pretén que obrim línees específique per a castellanoparlants totalment en castellà.
No és que sigui contradictori, és complementari. É el nou front en una guerra què només guanyarem quan ens independitzem
+23
-2
Això de respectar cas per cas
Anònim, 08/03/2012 a les 14:08
obre la porta a obrir una doble linia escolar, del tot inadmissible. No s'hauria de tocar ni una sola coma del model d'immersió. Res de diferenciació entre els nins. Tots som iguals i formem una sola nació, la catalana. Qui no se'n senti i vulgui un ensenyament en castellà que se'n vagi a Espanya. Fins no tinguem un Estat.....ens cal avançar ràpid ver la independència. No fem res de bo a Espanya. Ens roben, ens manipulen, ens voldrien morts.
+14
-1
jerarquia
Anònim, 08/03/2012 a les 14:04
Mai de la vida el TS es deixarà trepijar pel TSJC. Ja ho veureu.
+18
-1
Als seus peus
Anònim, 08/03/2012 a les 14:02
Ara CiU ja està contenta i agraïda perquè els jutges són bones persones i ens han perdonat la vida. Ara en Pujol ja no és independentista i vol tornar ser un gran espanyol convençut.
+17
-2
A CATALUNYA
Anònim, 08/03/2012 a les 14:00
ESCOLA CATALANA I EN CATALÀ!!!!

I a qui no li agradi o no ho respecti, que agafi els trastos i agafi l'A-2 o bé l'AP-2 i bon vent!
+18
-1
Immersió i immersió
Anònima, 08/03/2012 a les 13:59
Salvada la immersió? Jo crec que no. Han calvat una agulla a la immersió, de moment nomès és una agulla, de moment s'ha obert només un petit forat. Però la llei ja no ens ampara i sóm a les seves mans. Potser volen dir immersió en el sentit d'enfonsament. Aleshores, sí.
+19
-2
així no es pot viure
Anònim, 08/03/2012 a les 13:56
Que s'aclereixin d'una vegara els espanyols.
com diu aquest castellufo de més avall, això és una treva trampa per agafar-nos desprevinguts.
Si no ho he entes malament, el que fan aquests magistrats de pa sucat amb oli és crear el gheto des castellans a catalunya.
On és el clam de CyU per la cohesió social? Ah, no, que això només els preocupa si es parla d'independència.
+20
-2
La condició jurídica que li pertoca a una nació és la d'estat
Anònim, 08/03/2012 a les 13:52
La nació catalana no pot seguir en mans dels espanyols. Sempre tindran un motiu per fer-nos xantatge amb coses tan bàsiques com, per exemple, la llengua nacional. L'estat propi és l'única eina que ens permetrà concentrar les nostres energies en fer avançar el país en comptes d'haver d'estar sempre a la defensiva d'aquells que ens volen residuals o morts i que, no cal oblidar-ho, compten amb còmplices de cognoms ben catalans. Dissabte, ANC. Comencem a veure la llum al final d'aquest llarg túnel de més de 300 anys. Visca Catalunya Lliure.
+22
-2
inadaptats
Anònim, 08/03/2012 a les 13:51
les tres families i esl seu adfdvocat si volen l'escola amb castalla que merxin de catalunya ja que son uns inadaptas i faxistes
+27
-3
Les families castellanoparlants
Anònim, 08/03/2012 a les 13:51
que presentaren les denúncies són uns inadaptats. I com a tals hem de considerar-los.
+6
-36
esto no quedará así
Anònim, 08/03/2012 a les 13:50
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+29
-2
TOMA!!!!!
Anònim, 08/03/2012 a les 13:50
només queda dir a les 3 families:
QUE US DONIN PEL SAC!
+16
-3
sentit comú
Lo Sisco el Rutx, 08/03/2012 a les 13:48
El TSJC ha actuat amb sentit comú, Que no es cap fotesa donat l'estat de la justicia a l'estat espanyol. Ara, els de sempre, PP i C's recorreran...i altra vegada la mateixa història...cabuts i pesats !


+29
-4
Escola curro Jiménez
petrus, 08/03/2012 a les 13:47
Ràpid! s'ha de fer una escola per a inadaptats, quillos, anticatalans, etc.

Tots els que ho vulguin en castellà, cap a aquella escola problemàtica i que no molestin a les escoles normals.

Amb això augmentarà la qualitat a les escoles catalanes.
+12
-3
Immersos en el catanyol
Pompeu, 08/03/2012 a les 13:45
Doncs menys mal que han salvat la immersió, gràcies a la qual podem dir coses com "fallo" en comptes de veredicte o deicisió, i que ens publiquin el disbarat en un diari nacional.

Alguna cosa "falla".
+52
-2
INDEPENDÈNCIA
INDEPENDÈNCIA, 08/03/2012 a les 13:40
Apali dons fins a la propera,... fins que no ens deslliguem d'Espanya sempre estarem igual.

La millor lluita per la llengua es fa amb un estat propi //*//

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: