Dissabte, 10 de març de 2012 | 16:10
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Degans de Comunicació critiquen la reestructuració dels mitjans públics

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Alerten dels efectes negatius i mostren la seva preocupació
Degans de Comunicació critiquen la reestructuració dels mitjans públics
09/03/2012 12:50
Sessió de control de la CCMA
Degans i autoritats acadèmiques de facultats de Comunicació de les universitats públiques catalanes han advertit aquest divendres sobre els "efectes molt negatius" que pot suposar la reestructuració dels mitjans públics de comunicació a Catalunya.
Després de l'aprovació el febrer del projecte llei de l'Audiovisual, els degans han manifestat la seva "preocupació" per les conseqüències de les reformes, que passen per reduir els membres del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i els del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), així com eliminar progressivament la publicitat a Catalunya Ràdio.

En una carta oberta, han reclamat que l'elecció dels representants del CCMA i el CAC responguin als criteris d'independència i professionalitat i que no s'utilitzi la majoria parlamentària simple per escollir representants per criteris d'afinitat política.

Els degans han destacat que "Catalunya és una realitat diferent dins del context de l'Estat, ja que el Parlament ha anat establint marcs legislatius a l'entorn comunicatiu, que han assegurat uns estàndards europeus de qualitat, professionalitat i pluralisme, impulsor de la indústria audiovisual del país". Han recordat que en la compareixença al Parlament a finals del novembre passat, ja van insistir en la necessitat d'un "ampli acord".

Han signat la declaració degans i representants de les universitats de Barcelona (UB), de Lleida (UdL), de Vic (UdV), Rovira i Virgili (URV), Oberta de Catalunya (UOC), de Girona (UdG), Pompeu Fabra (UPF), Ramon Llull (URL) i Autònoma de Barcelona (UAB).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1