Dissabte, 10 de març de 2012 | 16:09
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La Unió Europea prohibe l'orujo 'hijoputa'

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Considera el nom de la marca injuriós i ofensiu
La Unió Europea prohibe l'orujo 'hijoputa'
09/03/2012 20:13
Orujo Hijoputa
El Tribunal General de la UE (TUE) ha rebutjat aquest divendres registrar una marca per designar orujos i aiguardents que inclou les expressions '¡Que buenu ye!' i 'Hijoputa' per considerar que aquesta última paraula és percebuda com a injuriosa i ofensiva i per tant "contraria als bons costums en una part de la Unió Europea".
La normativa sobre marques de la UE exigeix que es denegui el registre de les marques que siguin contràries a l'ordre públic i als bons costums.

En el seu recurs davant el Tribunal de la UE, el demandant del registre havia al·legat que el públic rellevant per a la marca percep el terme controvertit com a "jocós".

La fallada admet que "en circumstàncies molt específiques" la marca podria percebre's de "manera afectuosa", però deixa clar que "el fet que una part del públic pertinent pugui considerar acceptables les expressions més ofensives no val per considerar que es tracti de la percepció que s'ha de tenir en compte" ja que la majoria les considera injurioses.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1