Dissabte, 10 de març de 2012 | 15:59
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Lleida crema, Girona tremola

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els incendis del Pirineu ja han arrasat 1.000 hectàrees
Lleida crema, Girona tremola
08/03/2012 21:37
9incendi
Pablo Alegre/agències.- Mentre els Pirineus lleidatans segueixent cremant a causa de quatre incendis –un dels quals ja ha estat controlat-, a Girona segueixen preocupats per l'estat dels boscos, dos anys després de les copioses nevades que van assolar el territori i que van deixar en molt mal estat les zones forestals.
El propi Conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recorder, ha reconegut que les desenes d'arbres que van caure en les nevades de Girona "en molts casos continuen així", escampats pels boscos, la qual cosa és un greu perill en cas d'incendi.

Un dels problemes, segons el conseller, és la poca capacitat de donar valor a la gestió del bosc i aquest és un dels motius pels quals la Generalitat està estenent les plantes de biomassa ja que donen independència energètica, amb una energia renovable i neutral en l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, i que, a més, ajuda a valorizar el bosc i a mantenir-ho en condicions.

La sequera que viu Catalunya, on les pluges amb prou feines han caigut en els últims tres mesos, agreuja més la situació, doncs la llenya caiguda està seca i pren amb major facilitat, tal com reconeixia aquest dimarts el Conseller d'Interior, Felip Puig, a pregunta de CatalunyaPress després de la roda de premsa posterior al Consell de Govern

Els incendis del Pirineu, en via d'estabilització després d'arrasar 1.000 hectàrees

El delegat de la Generalitat a Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, ha avançat aquest divendres al matí que els incendis que assoten al Pirineu de Lleida des de dijous estan en via d'estabilització.

"El del Pallars Sobirà, a la zona de Gerri de la Sal, està encara actiu, i el que tenim a Viu de Llevat, a Pont de Suert, també", ha explicat després de reunir amb el conseller d'Interior, Felip Puig, que ja es troba al centre de seguiment dels incendis.

Els bombers estan a l'expectativa de com evoluciona el temps, i Alins també ha constatat que els mitjans aeris ja estan sobrevolant la zona dels incendis, el que està donant els seus fruits, i que alhora s'està actuant amb mitjans terrestres.

Els quatre ja han arrasat gairebé mil hectàrees de vegetació, i només un, el de Montanisell, està en fase de control. Segons un comunicat dels Bombers de la Generalitat, el foc ha cremat 500 hectàrees a Gerri de la Sal, a la comarca del Pallars Sobirà; 225 en Viu de Llevata, al Pont de Suert, 200 al nucli de Calbinyà, al municipi de Valls de Valira, i 66 en Montanisell, a Coll de Nargó.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1