Dissabte, 10 de març de 2012 | 16:05
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern impulsa la dació en pagament per a famílies en atur

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Amb habitatges de menys de 200.000 euros
El Govern impulsa la dació en pagament per a famílies en atur
09/03/2012 14:25
9soraya
El Govern promourà la dació en pagament -lliurament de l'habitatge per saldar la hipoteca contreta amb el banc- per a famílies amb tots els seus membres en atur i amb habitatges de menys de 200.000 euros. Per a això, els bancs hauran de subscriure un codi de bones conductes.
Així ho va anunciar la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, en roda de premsa, després del Consell de Ministres. "Aquestes mesures busquen pal·liar la situació dramàtica de molts espanyols que ho han perdut tot", va sentenciar.

Aquesta mesura s'inclou en un codi de bones pràctiques per evitar l'impacte social dels desnonaments i es publicarà aquest dissabte en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El codi també busca permetre la dació per paga de famílies que no puguin afrontar el pagament de la hipoteca amb el 60% de tots els seus ingressos.

El Govern també limitarà els interessos de moratòria a la suma dels pactats en contreure la hipoteca més un màxim de 2,5% d'interessi de demora. Els bancs que s'acullin al codi hauran de complir amb aquestes mesures i es podrà recórrer a els tribunals per a això, segons va concretar la vicepresidenta.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1