Diumenge, 11 de març de 2012 | 15:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP convalida la Reforma Laboral amb el suport de CiU

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La nova llei abarateix l'acomiadament
El PP convalida la Reforma Laboral amb el suport de CiU
08/03/2012 12:43
Fatima Báñez al Congrés
EuropaPress.- El Congrés dels Diputats ha convalidat el Reial decret de reforma laboral que garanteix major flexibilitat a l'hora de fixar salaris i jornades i que abarateix i facilita l'acomiadament, amb el suport de 197 diputats del PP, CiU, UPN i FAC i el vot en contra dels partits d'esquerra.
Tant PSOE, Esquerra Plural, PNB, UPyD i la resta del Grup Mixt, fins a un total de 142 diputats, han rebutjat el decret, que a més abarateix i facilita l'acomiadament i que acaba amb la ultraactivitat (pròrroga automàtica) dels convenis col·lectius.

Una vegada convalidat el Reial decret, els grups han acceptat per unanimitat la seva tramitació com a projecte de Llei. A partir d'ara, s'obrirà un primer termini d'esmenes a la totalitat, que hauria d'anar acompanyada d'un text alternatiu, i parcials.

Els socialistes ja tenen anunciada la seva pròpia proposta alternativa que, segons han avançat, es basarà en la reforma realitzada en 2010 pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero i contra la qual es va convocar una vaga general, i en l'acord aconseguit pels agents socials a la fi de gener en relació amb la moderació salarial i la negociació col·lectiva.

Una vegada es vegi quins canvis accepta el Govern, que ja ha avançat que no modificarà l'eix central de la reforma, els socialistes decidiran si presenten un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC), una opció que l'Esquerra Plural vol adoptar ja contra el propi decret llei, però que requereix reunir almenys 50 diputats.

A més, tant CiU com els partits catalans d'esquerres (PSC,ICV-EUiA, ERC i SI) han presentat sengles sol·licituds davant el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya perquè estudiï si la reforma envaeix competències en matèria d'autoritat laboral.

Báñez crida al diàleg social i amb els grups


Durant la seva intervenció en el debat per a la convalidació del reial decret, la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha apostat pel "diàleg social, el diàleg permanent i el diàleg fins al final" i ha reiterat fins a en tres ocasions que la reforma laboral s'ha gestat amb la participació dels agents socials. Tampoc ha deixat passar l'oportunitat per deixar clara la constitucionalitat de la norma.

Així mateix, la ministra d'Ocupació ha demanat al PSOE que "abandoni les mobilitzacions i les pancartes" i que sigui "lleial" com, segons ha assegurat, ho va estar el PP davant la reforma laboral del Govern socialista en 2010, que va provocar l'última vaga general.

I és que els sindicats han convocat durant les últimes setmanes tot un calendari de mobilitzacions contra la reforma, i encara debaten si convoquen una vaga general, una cosa que podrien desvetllar aquest divendres, després de la reunió dels seus òrgans directius.

Les centrals han elaborat a més un document d'alternatives a la reforma laboral que han remès al Govern per obrir un procés de diàleg (reiterat en dues cartes enviades al cap de l'Executiu, Mariano Rajoy) i que, fins a aquest moment, no ha rebut resposta.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1