Diumenge, 11 de març de 2012 | 15:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

Felip Puig: "Estem preocupats"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern reconeix que la campanya d'incendis es presenta "molt difícil"
Felip Puig: "Estem preocupats"
06/03/2012 15:02
9felip-puig-interior
La sequera que afecta en els últims mesos a Catalunya, que ja ha provocat que en 2012 es dupliqui el nombre d'hectàrees boscoses calcinades, també preocupa al Conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, qui ha reconegut que si no plou abans de l'estiu hauran de prendre mesures excepcionals.
"Tenim les condicions de sequera més preocupants dels últims anys", ha reconegut un Felip Puig que ha al·ludit a l'opció que canviïn les condicions meteorològiques i que les pluges solucionin el problema, que tenen els boscos secs.

"Esperem que plogui, però si no haurem de preparar-nos, ja ho estem fent", ha assenyalat el conseller, qui ha reconegut que l'estiu es presenta “molt difícil”, tal com estan en aquests moments els boscos i els pantans catalans, una cosa que també preocupa al cos de bombers, com reconeixia aquest dilluns a CatalunyaPress el portaveu d'UGT Antonio del Río, qui assenyalava que estan "acollonits".

Puig, que no ha concretat quines mesures prendrà el Govern si es perllonga la sequera –en els últims tres mesos les pluges a Catalunya han estat pràcticament testimonials-, si que ha assenyalat que demanaran al Govern espanyol que permeti a la Generalitat augmentar el parc de bombers.
Catalunya pateix 850 incendis forestals i agrícoles des de l'1 de gener per sequera

Catalunya ha patit 850 incendis forestals i agrícoles des de principis d'any davant d'un hivern excepcional per la falta de precipitacions.

Davant "les condicions de sequera hivernal més tensionades dels últims anys", des de l'1 de gener fins avui el nombre d'incendis forestals i agrícoles s'ha incrementat un 25% en relació al mateix període de l'any anterior. Prova de la duresa d'aquesta situació és que fins a 13 comarques catalanes estan aquest dimarts en risc d'incendi davant la sequera, segons ha informat Felip Puig.

Segons els Bombers, aquest mateix dimarts hi ha dos focs forestals controlats a Catalunya: Osor (Girona), on s'han cremat 1,7 hectàrees, i Castellnou de Bages (Barcelona), amb 1,8.

La situació és tal que el Consell Executiu ha donat ordres aquest dimarts a les conselleries de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura i Medi Natural de posar a treballar els seus protocols, de cara a una possible activació de la fase d'alerta per sequera.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1