Dilluns, 12 de març de 2012 | 15:40
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Nova mostra de rebuig a la reforma laboral

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
17.000 manifestants criden a unir-se a la vaga a Barcelona
Nova mostra de rebuig a la reforma laboral
11/03/2012 19:49
Manifestación contra la Reforma Laboral 11M  Barcelona
Unes 17.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest diumenge a Barcelona contra la reforma laboral, convocada pels sindicats CCOO, UGT i USOC sota el lema 'No a la reforma laboral. Sí a la feina', dies abans de la vaga general del pròxim 29 de març.
La marxa ha començat a les 12 hores a la confluència de passeig de Gràcia i el carrer Mallorca, i a les 13.30 hores ha passat per la Gran Via, on havia de finalitzar, tot i que molts manifestants han continuat fins a plaça Catalunya.

Durant el recorregut s'han vist pancartes amb els lemes 'Lladres, torneu els nostres estalvis ja', 'Mans a dalt, això és un atracament', 'Vaga general ja', i diversos cartells contra bancs de la Plataforma contra el robatori de les preferents i de representants de sectors de l'educació i la sanitat, a més de diverses banderes republicanes.

Els sindicats han convocat de manera simultània a d'altres ciutats espanyoles, i a Catalunya ho han fet a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona, la plaça Ricard Viñes de Lleida, la plaça de la Independència de Girona i la plaça del Carrilet de Tortosa.

"Cap a la recessió"

Al final del recorregut, han llegit un manifest conjunt que ha censurat la reforma per suposar, segons la seva opinió, un atac sense precedents a l'Estat del Benestar, que portarà a Espanya "cap a la recessió".

El text ha esgrimit que la reforma va contra les persones en atur --"especialment aquells que ja no reben cap prestació"--, els joves --als "que converteix en mercaderia barata"-- i les dones --"perquè augmentarà les desigualtats retributives"--.

A més, ha posat èmfasi en els inconvenients per a Catalunya, ja que "elimina competències del Govern i atenta contra el marc català de relacions laborals".

En declaracions als mitjans, el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha criticat que el Govern espanyol només "provoca i intenta desqualificar als sindicats" amb els qui creu que es nega a negociar.

Gallego ha indicat que "si hi ha modificacions substancials a través de la negociació", es pot desconvocar la vaga, idea a la que s'ha sumat el secretari general d'UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, qui espera que el president del Govern, Mariano Rajoy, "escolti a la majoria" i obri una negociació.

Álvarez ha dit que "és evident que la majoria d'aquest país no vol aquesta reforma i creu que no serveix per a res", pel que ha desitjat que incideixi en les decisions de l'executiu.

Els líders de PSC, Pere Navarro; ICV, Joan Herrera, i ERC, Oriol Junqueras, han tornat a sumar-se a la protesta, com ja van fer a la resta de convocatòries.

La marxa s'ha desenvolupat amb el mateix horari i recorregut que la primera protesta a la ciutat contra la reforma, el 19 de febrer, però la d'aquest diumenge ha quedat lluny dels 30.000 manifestants de la primera, tot i estar ara a les portes de la vaga general.
Jaume
11/03/2012
Perdoneu, però ni avui eren 17.000 ni l'altre dia 30.000. Ara us fieu de la guàrdia urbana ? 450.000 tampoc, però entre 100 i 200 sí..
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1