Dilluns, 12 de març de 2012 | 15:56
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Presentació en societat de Crims.cat: una ambiciosa col·lecció de novel·la negra en català

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
Presentació en societat de Crims.cat: una ambiciosa col·lecció de novel·la negra en català
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
09/03/2012 14:07
Anit, en el confortable marc de la recuperada Fàbrica Moritz, va tenir lloc la Presentació en societat de la nova col•lecció de novel•la negra en català Crims.cat. Amb la presència de la crème de la crème de la negror del país (escriptors, editors, periodistes, estudiosos, experts) vam viure uns moments distesos i agradables.

Jo hi vaig ser i vull agrair que m’hi convidessin. En realitat, la negror catalana està formada per un conjunt de gent diversa, alegre i extraordinàriament ben avinguda. S’hi respira un ambient fantàstic, de manera que les trobades sempre esdevenen quelcom molt agradable per a tothom.

La gent preocupada per la llengua i la literatura catalana anem tots en un mateix vaixell. Manuel de Pedrolo, en fundar la famosa col•lecció “La cua de palla”, ja va tenir clar que un país i una cultura “normals” han de posseir representacions també ”normals” en tots els àmbits, del primer a l’últim. Ara, l’Editorial Alrevés recull el testimoni de “La cua de palla” i “La Negra” en un país on malauradament encara hem de lluitar per normalitzar tots els aspectes de la cultura, tots els racons del saber.
Crims.cat
Per tant, som-hi! Al cap i a la fi, els lectors teniu (tenim) l’última paraula. Sense vosaltres (nosaltres: tots som lectors) mai no tirarem endavant.

Anit: cerveseta, pica-pica, en Roger de Gràcia fent de presentador (em sembla que la novel•la negra no és el seu fort: es pensava que els afeccionats havíem de ser una mena d’éssers foscos i torturats amants de la sang) i una simpàtica conversa entre tres grans del gènere: Andreu Martín, Teresa Solana i Agustí Vehí (ordre alfabètic de cognom, absoluta equanimitat).

Ara només cal que la gent s’animi a fer la col•lecció. Recordeu que el seu director és l’Àlex Martín Escribà, professor de la Universitat de Salamanca i un dels màxims experts en el tema. Per tant, solvència contrastada. I recordeu també que els dos primers títols són Història de mort, d’Andreu Martín, i Torn de nit, d’Agustí Vehí. Però en breu n’arribaran més, incloses algunes traduccions de qualitat de boníssimes novel•les que no han estat traduïdes encara a cap llengua de l’Estat.
Tura
10/03/2012
Segur, que amb l'esforç i les ganes de fer-ho bé, aquesta col.lecció serà un exit...ja ens irem assebentant de tots els titols que vagi sortin. Sort !!
Gemma C. O.
10/03/2012
Fantàstic !! Gràcies a tu o potser per culpa teva, m'estic enganxant a la novel.la negra i ara ja tinc el crims.cat registrat i la pàgian corresponent al f.
Marta Valls
10/03/2012
Tots els de la Cua de Palla hi havia a casa els pares... Segur que aquesta col.lecció tindrà molt èxit també...
Jordi Canals
10/03/2012
La col•lecció promet, si més no, jo li auguro un benavenir
Elena Serra
10/03/2012
M'agrada molt la web "Crims.cat" que també es pot seguir al twitter. És genial espero poder anar comprant poc a poc tots els títols que vagin publicant a la col.lecció
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1