Dimarts, 13 de març de 2012 | 19:19
Vostè es troba a: Inici > Esports >

El soci de Rosell dimiteix dels seus càrrecs en el futbol brasiler

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els problemes de corrupció persegueixen a Ricardo Teixeira
El soci de Rosell dimiteix dels seus càrrecs en el futbol brasiler
12/03/2012 20:22
Ricardo Teixeira
Ricardo Teixeira ha renunciat a la presidència de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) i al comitè organitzador de la Copa Mundial del 2014, segons una carta publicada aquest dilluns, en un moment en què és blanc d'acusacions de corrupció pels seus negocis, alguns compartits amb el president del Barça, Sandro Rosell.
"Deixo definitivament la presidència de la CBF amb la sensació de la feina ben feta", va dir Teixeira en una carta llegida aquest dilluns a la seu de la Confederació a Rio de Janeiro. "Presidir passions no és una tasca fàcil al nostre país. El futbol és associat a dues imatges: talent i desorganització. Quan guanyem, exalten el talent, quan perdem, la desorganització. Vaig fer el que estava al meu abast, vaig renunciar a la salut. Vaig ser criticat en les derrotes i subvalorat en les victòries", va agregar.

Teixeira havia demanat una llicència mèdica al CBF dijous, sense informar per quant temps. Des de llavors havia assumit el màxim càrrec el vicepresident de l'entitat, Jose Maria Marin.

Teixeira, de 64 anys, va presidir la CBF durant més de dues dècades, convertint-se en l'home més influent del futbol brasiler i del món. Durant el seu mandat, que va començar en 1989, Brasil va conquistar el Mundial d'Estats Units 1994 i Coreja i Japó 2002. El seu exsogre Joao Havelange va arribar a recomanar-ho com a successor al capdavant de la FIFA, un somni que Teixeira mai va aconseguir.

La versió no oficial de la dimissió i que expliquen diversos diaris brasilers apunta a les denúncies d'irregularitats al capdavant de la CBF, i per les quals la policia del país l'està investigant, al costat de l'actual President del FC Barcelona, Sandro Rosell.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1