Dimarts, 13 de març de 2012 | 19:20
Vostè es troba a: Inici > Economia >

L'Estat assumirà el 0,5% addicional de reducció del dèficit

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Montoro descarta més càrregues per a les Comunitats
L'Estat assumirà el 0,5% addicional de reducció del dèficit
13/03/2012 17:28
Cristobal Montoro, Ministre d'Hisenda, en rdp
EuropaPress.- El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha confirmat en el Ple del Congrés que l'Estat serà qui assumeixi el 0,5% extra de reducció del dèficit imposat per l'Eurogrup, amb la qual cosa les comunitats autònomes mantindran el seu límit en l'1,5%.
"La reducció major del dèficit públic recaurà sobre el pressupost de l'Administració General de l'Estat, de manera que aquest 0,5% estarà als Pressupostos Generals de l'Estat", ha dit Montoro en la seva primera intervenció del debat del sostre de despesa al Congrés, postil·lant a continuació que "això no significa donar més flexibilitat a les administracions territorials, que quedaran compromeses per a l'exercici següent".

Segons el ministre, aquest esforç extraordinari que haurà d'escometre el Govern central suposa únicament "avançar" el que en qualsevol cas hauria estat necessari fer en 2013, quan el dèficit públic del conjunt de les administracions no pot superar el 3% del PIB, objectiu que va qualificar d'"irrenunciable".

D'aquesta manera, Espanya garanteix el seu "compromís" amb la consolidació fiscal, l'estabilitat pressupostària i l'"austeritat" real mitjançant unes previsions de dèficit "realistes" per a una "conjuntura econòmica "molt difícil", la qual cosa permetrà al país accedir al finançament dels mercats internacionals i, així, "recuperar la creació d'ocupació".

A més, aquestes mesures i les reformes estructurals que està duent a terme l'Executiu permetran, segons Montoro, acabar amb el dèficit estructural, la qual cosa farà que els serveis públics "estiguin assegurats" perquè no dependran del cicle econòmic sinó que el seu finançament quedarà assegurat pels ingressos corrents.

Per tot això, el ministre "celebra" que la Unió Europea hagi "superat" els objectius de dèficit, fixats inicialment en el 4,4%, per adequar-los a l'escenari "de recessió econòmica d'aquest any".

No hi haurà pujades fiscals "injustes"

D'altra banda, Montoro ha descartat que el Govern vagi a dur a terme pujades d'impostos "inequitatives, injustes i que aprofundeixin en la recessió econòmica", encara que no renuncia a fer "ús d'instruments fiscals de manera ponderada, equilibrada i justa socialment" que no facin "recaure les càrregues de l'ajust sobre els més febles".

Totes aquestes mesures quedaran reflectides als pressupostos generals de l'Estat, que aprovarà el Consell de Ministres l'última setmana de març i arribarà al Congrés "immediatament després". Precisament serà aquest document el que fixi un sostre de despesa inferior a l'anunciat com a conseqüència d'aquesta major exigència de reducció del dèficit.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1