Dimarts, 13 de març de 2012 | 19:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas retallarà fins al 5% el sou als funcionaris

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Si no ho fa Rajoy abans
Mas retallarà fins al 5% el sou als funcionaris
12/03/2012 17:20
9artur-mes
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha obert la porta a una retallada de fins al 5% del sou dels treballadors públics catalans a la fi d'aquest any -elevant-ho del 3% previst per a juny- si el Govern espanyol no mou fitxa en aquesta qüestió i no toca les condicions dels funcionaris per reduir la despesa.
En una compareixença després de reunir-se amb el president de les Canàries, Paulino Rivero, ha assegurat que el Govern es replantejarà la reducció salarial dels treballadors públics prevista al "5%" si el Govern decideix aplicar una mesura semblant a nivell estatal, ja que llavors Catalunya retiraria la seva proposta i s'adaptaria a la decisió de Rajoy.

"Què pot fer-ho variar? Que el Govern plantegi una reducció del salari de la funció pública. Llavors retiraríem la mesura i aplicaríem la del Govern espanyol", ha conclòs.

Ha argumentat que, tot i que la retallada serà del 3% en la paga de juny, ja ha advertit el novembre que l'ajust global anava a arribar al 5%, cosa que ara està pendent del que decideixi fer Rajoy.

Mas ha posat èmfasi que Catalunya no hauria de plantejar-se noves retallades si l'Estat compleix el que deu a Catalunya en els pressupostos que present per a aquest 2012: "Segons com es liquidin els deutes, podrem passar millor o no tan bé l'exercici, i ara no ho sabem perquè el Govern no ha dit què farà".

Ha explicat que els comptes presentats pel Govern per al 2012 són "preventius", pel que estan subjectes a les noves previsions que pugui fer el Govern quan presenti el pressupost, previst per a finals de març.

Disposició addicional tercera

Mas no té "constància" que l'executiu de Rajoy hagi decidit incloure en els seus Pressupostos del 2012 una partida de 211 milions d'euros relativa a la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut, de la qual ja es deu una partida anterior de 759 milions.

El president català ha afirmat que el pagament de deutes com aquest alleugeriria les polítiques d'austeritat i les tensions de tresoreria, i ha conclòs: "Serà un incompliment molt greu si no es produeix --el pagament d'aquesta partida--. Els governs seriosos són aquells que fan tot el que està en la seva mà per complir amb deutes pendents".

Ha insistit a demanar al Govern que apliqui una distribució "justa" dels objectius de dèficit, ja que ha considerat que a les autonomies se'ls exigeix un esforç desproporcional respecte al que s'autoexigeix l'Estat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1