Dimarts, 13 de març de 2012 | 19:20
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Protecció Civil demana "extremar les precaucions" per l'alt risc d'incendi

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'estat dels boscos, el vent i la sequera faciliten el foc
Protecció Civil demana "extremar les precaucions" per l'alt risc d'incendi
09/03/2012 21:03
Llenya mal estat bosc
EP.- La Direcció general Protecció Civil de la Generalitat ha demanat aquest divendres "extremar les precaucions" durant tot el cap de setmana a Catalunya davant l'alt risc de incendi, motivat per les condicions meteorològiques i l'estat de la vegetació després de mesos d'escasses pluges.
En un comunicat, Protecció Civil ha demanat a la ciutadania que eviti qualsevol activitat que pugui contribuir a l'inici d'un nou incendi, després que en les últimes hores quatre focs hagin cremat prop de 800 hectàrees en el Pirineu de Lleida i s'hagi declarat un altre a Santa Cristina d'Aro (Girona), que fins al moment ha cremat 400 hectàrees.

La conjunció de vent, temperatures sostingudes i una humitat molt baixa en l'ambient i en la massa forestal, especialment en l'Empordà, Terres de l'Ebre i Pirineu, fan que el risc es mantingui molt alt.

Per això, Protecció Civil ha demanat que qualsevol ciutadà que vegi indicis d'un nou foc, com una columna de fum, avisi de forma immediata al telèfon d'emergències.

Addicionalment, recorda que pels quals resideixin en urbanitzacions properes a zones forestals és "imprescindible" conèixer les rutes d'evacuació en cas d'emergència i complir sempre les indicacions de les autoritats.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1