Dimecres, 14 de març de 2012 | 13:58
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Fronteres

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
David Abelló
Fronteres
David Abelló
12/03/2012 13:39
Era una tarda fosca i freda d’hivern. Ni una ànima a les andanes. Només 5 valents esperàvem el darrer tren que ens duria fins a Barcelona. La majoria, proveníem de Toulouse i ja portàvem més de 3 hores de travessia ferroviària al bell mig del Pirineu. Els fanals es balancejaven i només la presència d’un noi a la guixeta de l’estació denotava certa sensació de civilització. Per la resta, l’escena era més pròpia d’una frontera de l’Europa de l’Est. De Transilvània, diria jo.

Al cap d’una estona, l’esperat tren va arribar, i en poc més de 5 minuts, havíem traspassat la frontera entre Latour-de-Carol i Puigcerdà. El vagó on m’havia instal•lat anava buit però, de sobte, dos policies de paisà van irrompre a l’habitacle. Documentación, por favor, van dir de forma lacònica però educada. Els hi vaig ensenyar i em varen respondre amb un sobri buen viaje. L’escena em va incomodar una mica, ja que una persona nascuda als vuitanta com jo, no havia viscut una escena similar dins un tren.

Reflexiono sobre això arran de les declaracions del President de la República Francesa, Nicolas Sarkozy, advertint de la necessitat de revisar el tractat de Schengen. Si bé és cert que seria un greu error tornar a èpoques pretèrites de control de moviments, tampoc és descabellat pensar en que potser ens hem pres el tema amb massa laxitud. No és bo que algú ha pogut cometre un delicte o que fugi de la justícia es pugui plantar a l’altre punt del continent sense haver passat per cap ni una duana.
Emma
13/03/2012
Em sembla que les fronteres han de ser les "exteriors" a la Unió Europea, no pas les interiors. En teoria les policies europees estan coordinades. Amb propostes com aquesta anem en un procés regressiu evident. No cal gastar més en policies, necessitem educació (just tanquen una escola aquest any, no? i sanitat. I això sí que són retallades greus.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1