Dimecres, 14 de març de 2012 | 14:12
Vostè es troba a: Inici > Economia >

"L'apagada verda perjudica al consumidor"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Fundació Renovables es mostra critica amb l'informe de la CNE
"L'apagada verda perjudica al consumidor"
14/03/2012 11:33
molinos energías renovables
La Fundació Renovables considera que el recent informe de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) sobre el dèficit de tarifa "confirma l'apagada renovable" no planteja les reformes "necessàries" del sistema elèctric i càrrega sobre els consumidors el pes de la solució al problema.
En un comunicat, la fundació presidida per Javier García Bacora sí valora positivament que el text "obri pas" a les fórmules de coresponsabilitat amb les primes a les renovables per part d'altres sectors energètics, en al·lusió al 'cèntim verd' de 0,07 euros el litre proposat per la CNE per als carburants.

La Fundació recorda que va ser ella, al juny de 2010, la primera a plantejar aquesta proposta, a la que va al·ludir en les seves conclusions la Subcomissió del Congrés per a la Planificació Energètica. En tot cas, lamenta, la CNE "no desenvolupa aquesta mesura ni la planteja com a prioritària".

Per a la fundació, un recàrrec de 5 cèntims per litre a tots els carburants serviria per distribuir equitativament l'import total de les primes en el sector elèctric.

D'altra banda, considera que el conjunt del document de la CNE és "molt curt en la seva ambició" i "no presenta mesures d'abast per reduir a curt termini l'elevat volum del dèficit", al mateix temps que "manquen propostes concretes a llarg termini per reformar a fons els problemes estructurals del sistema energètic".

"S'ha fet cas a les pressions que Unesa porta exercint durant els últims mesos al Govern en el sentit que les renovables són la principal causa del dèficit de tarifa i que l'esforç que s'ha de fer per reduir-ho correspon exclusivament al consumidor", assegura.

Al mateix temps, assenyala que l'informe té com a objectiu "traslladar als consumidors els costos d'una mala regulació que s'arrossega des de les dues últimes dècades", omple de "mesures retroactives que van en contra de la seguretat jurídica de les inversions".

Per a la Fundació és a més lamentable que no es proposin mesurades per a l'estalvi i l'eficiència energètica, encara que sí es proposa l'eliminació dels imports de la tarifa destinats als plans d'estalvi i eficiència energètica.

Al costat d'això, denúncia que se segueixi ignorant aquests dos elements fonamentals de la política energètica i que avui més que mai són imprescindibles en l'actual situació econòmica.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1