Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. dijous, 09 de desembre de 2010, 13:15

El propietari de la llibreria Europa ingressa avui a la presó

Un jutjat de Barcelona ordena que ingressi a la presó per les dues condemnes (22 mesos en total) per difusió d'idees genocides, nazis i racistes · La magistrada li denega la suspensió de la pena

Pedro Varela, propietari de la llibreria Europa de Barcelona, entra avui a la presó en compliment de les dues condemnes que té pendents de complir. La primera de les penes fou de 5 anys, imposada l'any 2008 per difusió de material a favor del nazisme i altres corrents xenòfobes. Tot amb tot, després dels recursos judicials (fins al TC espanyol) se li va reduir fins a 7 mesos de presó. Al segon judici, d'enguany mateix, l'Audiència de Barcelonà el va condemnar a 3 anys més de presó per enaltiment del genocidi i difusió d'idees genocides, i també per un atemptat als drets i les llibertats fonamentals que consten a la Constitució espanyola. Posteriorment però el TC el va absoldre del segon delicte i va deixar la condemna en 1 any i 3 mesos de presó. La reducció de les dues condemnes es deu en gran part a la despenalització de la negació de genocidis per part del mateix TC l'any 2007. La magistrada ha decretat l'ingrés a presó definitiu de Varela pel fet que acumuli ja dues condemnes (de 22 mesos en total) fet que en la seva opinió demostra "la perillositat de la seva trajectòria delictiva", i li ha denegat la suspensió d'una de les penes, tal com aquest havia demanat.

 

Les resolucions judicials consideren provat que Varela difon idees genocides mitjançant els llibres que edita, ven i distribueix des de la llibreria Europa. En una de les sentències es recull que el llibreter "fa responsable dels mals del món el poble jueu, diu que les persones de raça negra són inferiors, que la millor manera de respectar les races és la segregació, que el mestissatge durà la desaparició de la civilització (com a Roma i a Grècia) i que les dones no han de tenir els mateixos drets que els homes".

 

Pedro Varela és conegut també per haver estat l'amfitrió i haver intentat acollir diverses conferències i xerrades de destacats negacionistes de l'holocaust (condemnats a d'altres països), membres de partits neonazis i fins i tot representants del Ku-Kux-Klan.

 

D'altra banda l'Audiència de Barcelona ha reobert un tercer procés contra Varela (anteriorment arxivat) per haver editat i distribuït exemplars del Mein Kampf ("La meva lluita") d'Adolf Hitler a l'Estat espanyol sense autorització.

Envia Corregeix

1234 lectures   0 comentari

les notícies més...