Dijous, 15 de març de 2012 | 14:53
Vostè es troba a: Inici > Entrevistes >

“Una cosa son les aparences i una altra la realitat”

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Joan Ferran ilumina les parts fosques de Duran i Lleida
“Una cosa son les aparences i una altra la realitat”
13/03/2012 06:54
9Joan Ferran
Purificació Outeiral.- “Destapant a Duran, la fi de les aparences” serà presentat en públic el proper dia 28 de març. El nou llibre del diputat Joan Ferran sobre el dirigent nacionalista pretén, en paraules del mateix autor, “desemmascarar a un personatge polític “d'èxit””.
--Com defineix aquest llibre a Josep Antoni Duran i Lleida?
-- Com una persona intel•ligent i capaç, però també amb una imatge pública que no es correspon, ni amb el que pensa personalment ni el que representa la seva figura pública. Un personatge sobrevalorat, des de un punt de vista mediatic, i de les valoracions que es fan a nivell d’enquestes que no es correspon amb el veritable tarannà del personatge. Ell apareix com tolerant, com obert, com europeu i la meva percepció és que es molt conservador, ultra lliberal i que no té res a veure el seu pensament, amb allò que diu que reivindica que és el humanisme cristià. El llibre versa sobre això la no correspondència del seu discurs amb la seva pràctica política.

--Amb el llibre que descobrirà la gent de la biografia de Josep Duran i Lleida?
- Jo crec que descobrirà que una cosa son les aparences i una altra cosa la realitat. Que una cosa és el discurs “bonista”, i una altra cosa, és la realitat política dels interessos que defensa Duran i Lleida, que no es corresponen amb els plantejament s humanistes, ni molt menys.

--Ha aconseguit saber com es paga una hipoteca com la que paga Duran i Lleida amb el sou que cobra?.
-- He intentat fugir de les anècdotes de la picaresca de relacions de les dones i amb els negocis, i tot això, que és fruit de algunes converses que han tingut respecte a ell. He intentat mostrar la seva contradicció entre el pensament filosòfic i ideològic, i la seva praxis política, en el que ell diu defensar. Crec que ell ha transformat els elements fundacionals de Unió Democràtica de Catalunya per un interès personal. Ja fa 30 anys que és dirigent del seu partit, i en aquests 30 anys ha hagut una desviació d’allò que va ser l’esperit fundacional de Convergència Democràtica de Catalunya.
antonio
13/03/2012
Compañero Ferran ¿a santo de que viene un libro sobre ese individuo? ¿quieres ser su biografo?. De este seño cuenta mis colegas madileños que va por Madrid comoel ET, cada vez que pas ante un ministerio suelta aquello de " mi caaasaaaa". Pero no es el unico que a antepuesto sus intereses personales antes que los de sus compañeros; si quisieras desenmascararlos ya tendrias faena para el resto de, espero, tu larga vida. No creo que este individuo merezca tanta atencion
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1