Dijous, 15 de març de 2012 | 15:06
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Volem governar amb els ciutadans"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'Ajuntament de Barcelona fomenta la participació en la redacció del PAM
"Volem governar amb els ciutadans"
14/03/2012 12:57
conferència-col·loqui ‘La ciutat de les persones’
Emi Amigó.- L’Ajuntament de Barcelona pretén involucrar als ciutadans en la redacció del Programa d’Actuació Municipal (PAM) perquè "a banda de la crisi econòmica estem patint un moment de crisi política, es a dir, un clar distanciament amb la ciutadania que hem de resoldre".
Així ho ha destacat aquest dimarts Carles Agustí, Comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme de l'Ajuntament de Barcelona, durant la conferència-col·loqui ‘La ciutat de les persones’ organitzada per la Fundació Fòrum Barcelona, per presentar el Programa d’Actuació Municipal.

Agustí ha reconegut que “és cert que s'han comés errors que haurem de corregir però, com sempre diu l'Alcalde Xavier Trias, els governs ja no poden fer-ho tot ells sols sinó que resulta necessari l'ajut de la ciutadania". Per això, ha afegit que “la política ha d'evolucionar cap a nous models de governança i volem governar amb els ciutadans”.

“L'esmentat Pla consistirà en 7 grans objectius -40 objectius principals de ciutat- 147 objectius estratègics i 219 Propostes d'iniciatives. El pressupost anterior invertit de 1,5 milions d'euros s'ha reduït a 400.000 euros de cost. Principalment, s'ha reduït la difusió, és a dir, la publicitat de la campanya –hi haurà únicament uns mínims-, les 100 persones de gestió presencial que s’havien contractat per fer omplir les butlletes tampoc hi seran -aquesta funció es realitzarà amb mitjans municipals, Consellers municipals...-. S'utilitzarà menys paper, més Internet i més presencialitat. Perquè, si el ciutadà no te mitjans tampoc pot expressar-se. Si el Govern no interioritza, està fent una pantomima i si el ciutadà no rep resposta, no te cap sentit fer-ho…”, ha explicat Agustí.

Per això, s'han obert diferents canals perquè els ciutadans puguin donar la seva impressió, com ara butlletes d’enviament gratuït per correu, un formulari al web de l’Ajuntament, un telèfon gratuït, reunions participatives, la web del Facebook de l’Ajuntament i el seu Twitter. Des del passat 8 de març i fins al 3 de maig tots els ciutadans de Barcelona que ho desitgin podran donar la seva impressió sobre el futur de la ciutat.

També ha participat en l’acte Joaquim Forn, primer tinent d'Alcalde de Presidència, Règim Interior i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, qui ha fet un exhaustiu recorregut pressupostari àrea per àrea i partida, sobre el que ha dit que "aquest Programa no serà qüestió ni d'un dia ni de dos però estem convençuts que ens permetrà sortir d'aquesta crisi que no ha estat la primera però sí la més forta".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1