Dijous, 15 de març de 2012 | 15:03
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Suprem ataca la butxaca de 29 milions de consumidors

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Obliga a refacturar tot el rebut de llum des d'octubre de 2011
El Suprem ataca la butxaca de 29 milions de consumidors
14/03/2012 18:16
9comptador-llum
EuropaPress.- El Tribunal Suprem ha donat la raó a un incident d'execució plantejat per Iberdrola i ha obligat al Govern a refacturar tot el rebut de la llum a prop de 29 milions de consumidors a partir d'octubre de l'any passat.
A finals de desembre, el Suprem havia suspès la baixada de peatges elèctrics en un 12% aplicada pel Govern a l'octubre per forçar una congelació de la llum. No obstant això, la resolució era només d'aplicació des del 22 de desembre, data en la qual es va conèixer la decisió del tribunal.

No obstant això, en un acte al que ha tingut accés Europa Press, l'Alt Tribunal ha donat la raó a Iberdrola i considerat que la Tarifa d'Últim Recurs (TUR) ha de tornar a calcular-se per al conjunt del quart trimestre de 2011, i no només per a una setmana.

D'aquesta forma, les elèctriques hauran de refacturar tres mesos sencers de llum als clients, la qual cosa, a la vista que els peatges tenen un pes del 50% sobre el rebut, suposa una pressió a l'alça del 6% que els clients no han pagat i haurien de pagar ara.

A aquesta circumstància se sumen les actuacions conegudes aquest dimecres en les quals el Suprem concedeix les cautelars sol·licitades per Endesa i Iberdrola i considera insuficient la pujada del 10% de peatges de gener que va permetre al Govern congelar la tarifa.

D'aquesta forma, no solament serà necessari refacturar al client l'últim trimestre de l'any, sinó la part acumulada des de gener perquè es recullin els costos regulats suficients per evitar la creació de dèficit de tarifa.

Les decisions del tribunal sobre la insuficiència de les dues últimes revisions de la llum se sumen a una sentència anterior en la qual anul·lava la congelació de la tarifa pactada al juny de 2010 pel llavors ministre Miguel Sebastián i el responsable d'Economia del PP, Cristóbal Montoro.

En el seu incident d'execució, Iberdrola demanava al Suprem que ordenés a l'Administració que en el termini de set dies naturals adoptessin les mesures pertinents per complir amb la interpretació de la sentència i establir la refacturación de tot el quart trimestre de l'any passat. El tribunal no ha donat la raó a l'elèctrica en aquest aspecte.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1