Dijous, 15 de març de 2012 | 14:57
Vostè es troba a: Inici > Política >

"El somriure que venia en campanya CiU ha esdevingut en un somriure glaçat"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Diputat d’Esquerra, Pere Aragonès
"El somriure que venia en campanya CiU ha esdevingut en un somriure glaçat"
14/03/2012 18:44
perearagones
Pel  diputat d’Esquerra, Pere Aragonès "el somriure que venia en campanya el partit del Govern ha esdevingut un somriure glaçat sobretot per a aquells sectors a qui afecten les seves polítiques; els usuaris dels serveis públics, els emprenedors, els petits i mitjans empresaris".
El diputat d’Esquerra, Pere Aragonès, afirma que la Llei de mesures fiscals i financeres i de creació de l’impost sobre les estades en establiments turístics, ‘com a llei germana dels Pressupostos ha patit la mateixa sort i està desfasada abans de ser aprovada’. Segons Aragonès ‘aquesta llei no és adequada a les noves necessitats econòmiques del país i el Govern no pot seguir venent la seva estratègia com la sortida única de la crisi perquè l’austeritat i les polítiques de retallades en serveis socials només penalitzen els sectors més necessitats de la societat i cal reprendre el camí en una altra direcció cap a la fiscalitat progressiva, igualitària i redistributiva’.

Pere Aragonès ha instat el conseller Mas-Colell a acceptar les propostes d’Esquerra, a considerar alguna de les 122 esmenes que ha presentat el grup parlamentari republicà. El diputat d’Esquerra ha dit al conseller que les seves esmenes l’ajudarien a quadrar els números obtenint 592M€ de l’impost sobre la banca, 100M€ reduint el mínim exempt de pagament de l’impost de patrimoni, 99 M€ recuperant la fiscalitat progressiva en l’habitatge, recuperant la taxa de pernoctació turística tal i com estava plantejada s’ingressarien 100 M€ i recuperant el darrer tram de l’impost de successions s’ingressarien 164 M€. Aquestes propostes tal com ha destacat el diputat Pere Aragonès sumen un total de 1085 M€ que ingressaria la Generalitat i que permetrien no haver d’aplicar retallades en els serveis públics i als treballadors de la funció
pública.

Aragonès ha assegurat que ‘no es una qüestió de malbaratament sinó una qüestió d’oportunitat que cal aprofitar abans no tinguem el concert econòmic i la plena independència política’. El diputat d’Esquerra ha dit que ‘el Govern ha optat pel PP com a soci com aquell alumne que vol ser el millor de la classe i ho vol demostrar davant del mestre a Madrid. Ara estan descobrint que el mestre de Madrid els té mania i malauradament és el país qui ho haurà de pagar’.

Pere Aragonès assegura que ‘cal acceptar les propostes que permetran més ingressos a la Generalitat per evitar seguir retallant en drets ja no per imperatiu polític, sinó com a autèntic imperatiu comptable’.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1