Divendres, 16 de març de 2012 | 14:09
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Ajudar els emprenedors per ajudar Catalunya

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
Ajudar els emprenedors per ajudar Catalunya
Eva Parera
15/03/2012 18:47
No és cap secret dir que Catalunya ha prosperat en els darrers segles fins a convertir-se en un del líders Industrials d’Europa gràcies als seus emprenedors. No ha estat ni el capital públic ni les multinacionals les que han fet créixer el país, sinó els petits i mitjans empresaris que amb la seva visió i el seu esforç han aixecat un teixit industrial i comercial i han situat Catalunya en els llocs capdavanters dels món desenvolupat.

Darrerament, no ha estat així. Una excessiva burocràcia i una penalització a les pimes, en matèria fiscal i manca d’agilitat administrativa han llastrat els nostres emprenedors. El govern de CiU sap molt bé que aquest no és el camí. Al contrari, hem de potenciar l’emprenedoria com a gran font de creació de riquesa i en conseqüència de generació de llocs de treball. Per això aquesta setmana el govern de la Generalitat ha aprovat el programa Catalunya Emprèn que té com a objectiu activar totes les capacitats emprenedores de Catalunya per crear noves empreses i per generar llocs de treball de qualitat.

Aquest programa, dotat amb 200 milions d’euros, preveu que en els propers quatre anys es creïn a Catalunya 60.000 noves empreses i generar, d’aquesta manera, 100.000 nous llocs de treball. Un dels seus objectius és prestigiar la iniciativa emprenedora des de diferents àmbits de la societat. Per aquesta raó, hi participaran diversos departaments del Govern, ajuntaments, cambres de comerç i mitjans de comunicació.

És un pas més dels molts que el Govern ha fet aquest darrer any en aquest àmbit. Només cal recordar les mesures de simplificació administrativa contingudes a les lleis òmnibus o al programa “Catalunya escola d’emprenedors” que la Consellera d’Ensenyament va presentar ara fa uns mesos i que té per objectiu fomentar el valor de l’emprenedoria des de l’escola.

Però el programa Catalunya Emprèn és més ambiciós. Preveu posar en marxa línies d’assessorament, suport específic, acompanyament i formació. I un altre dels punts on el programa posa especial èmfasi és el d’ajudar els nous empresaris a trobar finançament, ja sigui garantint línies d’aval per accedir al crèdit o facilitant un capital llavor que els permeti iniciar el seu projecte sense oblidar un reguitzell d’actuacions enfocades a oferir segones oportunitats als que no hagin tingut èxit en el seu primer projecte.

Si Catalunya vol avançar i sortir del forat en què ens trobem ho ha de fer de la mà del seus emprenedors, durament colpejats per la crisi econòmica amb la destrucció de 23.694 empreses a Catalunya. Volem capgirar aquesta xifra esgarrifosa amb el programa Catalunya emprèn. Entre tots, ho aconseguirem.

Eva Parera, senadora de CiU i vicepresidenta de sectorials d’Unió Democràtica de Catalunya
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1