Divendres, 16 de març de 2012 | 14:13
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Eric Abidal se sotmetrà a un trasplantament de fetge

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El període de la recuperació és d'aproximadament 6 a 12 mesos
Eric Abidal se sotmetrà a un trasplantament de fetge
15/03/2012 13:35
9Eric Abidal
Els serveis mèdics del FC Barcelona han comunicat que Eric Abidal se sotmetrà en les properes setmanes a un trasplantament de fetge que l'apartarà dels terrenys de joc durant un període de temps indeterminat que es perllongarà com a mínim uns sis mesos.
Segons els metges del club, “el trasplantament era una opció ja indicada des de l'inici del seu tractament fa un any” després de descobrir-se-li un tumor en el propi fetge que el va obligar a perdre's el final de la passada temporada.

Informació sobre l'operació de fetge

Després del trasplantament de fetge, el receptor ha de romandre a l'hospital durant al voltant de 3 a 7 dies. Després d'això, es necessiten controls minuciosos per part d'un metge i fer-se exàmens de sang regulars durant un o dos mesos.

El període de la recuperació és d'aproximadament 6 a 12 mesos. L'equip que va realitzar el trasplantament pot sol·licitar que romangui prop de l'hospital durant els primers tres mesos. A més, el pacient necessitarà fer revisions mèdiques regulars, amb exàmens de sang i radiografies durant molts anys.

Convalescència

Les persones que reben un trasplantament de fetge poden rebutjar el nou òrgan. Això significa que el seu sistema immunitari veu el nou fetge com una substància estranya i tracta de destruir-lo.

Per evitar el rebuig, gairebé tots els receptors de trasplantaments han de prendre medicaments que inhibeixin la seva resposta immunitària per la resta de les seves vides. Això s'anomena teràpia immunosupressora. Encara que el tractament ajuda a prevenir el rebuig a l'òrgan, també posa a les persones en un major risc d'infecció i càncer.

Si el pacient pren el medicament immunodepressor, necessita que li facin proves de detecció regulars per càncer. Els medicaments també poden causar hipertensió arterial i colesterol alt i incrementar els riscos de patir diabetis.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1