Divendres, 16 de març de 2012 | 14:00
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

SEGUIM SENSE APRENDRE?

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
GUILLERMOMULET
SEGUIM SENSE APRENDRE?
Guillermo García Mulet
15/03/2012 11:14
Pel que sembla, hi ha gent a l'Ajuntament de Viladecans, que no vol assabentar-se de que va l'assumpte. Entre els variats contenciosos que té, en matèria de personal, tornen a caure en la mateixa errada. El problema és que aquestes errades, en la seva forma monetària, les pagarem el conjunt de la ciutadania.

Quan es fa una interpretació extensiva de la legislació, succeeix que la justícia te la rebutja i et condemna. Molt més greu és el tema, quan es fa en contra dels informes jurídics dels Secretaris Municipals.

La gravetat del cas augmenta en el moment que el polític responsable de l'Àrea, signa el que li posa per davant, el Director de Serveis, que no signa. Clar que, després, el polític li pot tirar la culpa al Tècnic corresponent.

Quan es recorre a la Comissió de Serveis d'un funcionari (sol ser d'alt nivell i sou, per descomptat), la llei indica clarament que és per motius urgents i d'extrema necessitat. Que aquesta situació es converteix en il·legal i irregular, quan es perllonga en el temps.

Doncs bé, l'Ajuntament de Viladecans, té una sentència desfavorable en el cas que afecta al seu Cap de la Policia Local. Sentència que, en la seva part dispositiva, era recurrible. curiosament, el consistori no ho va fer, pel es converteix en sentència ferma i executiva.

No contents amb incórrer en aquesta il·legalitat administrativa, tornen a incórrer, presumptament, en el mateix error. tornen a portar, per a la Policia Local, un sergent i un cap en comissió de serveis que, a més porten en comissió de serveis més temps del que es requereix, de forma legal.

El que em crida l'atenció, és que, en la presentació dels pressupostos municipals i del P.A.M (Pla d'Actuació Municipal) donen unes xifres que no quadren, per excessives, en el tema de la Policia Local. Als pressupostos, parlen de contenció i austeritat i contemplen l'entrada de 6 nous agents de la Policia local, per cobrir les vacants existents.

Quan els vaig fer la pregunta de quin era el nombre d'agents que es corresponien amb el Capítol I, que tenien dotació pressupostària en sou i Seguridad Social, en primer lloc, el Tècnic em va dir que 102. Vaig insistir a aclarir que les places fossin dotades econòmicament i no tinguessin efecte d'increment de recursos econòmics. El polític em va contestar que 70, qüestió que va ratificar el Tècnic.

Si és així, com s'han desfasat tant els números per veure's "obligats" a crear una plaça d'Intendent, si no hi ha el nombre d'agents que requereix la llei. A qui han compatat com a agent per a això? Ens podem trobar davant un cas de presumpta falsedat documental per cobrir una plaça que ha estat denegada jurídicament pel Tribunal Contenciós-Administratiu?

El tema ara es troba en fase d'Instrucció, per la via penal. El dolent del cas, no és la imatge que es dóna, si no que les seves conseqüències les anem a pagar els ciutadans si es resol que hi hagi indemnització per danys patrimonials.

I el més greu, és que ja hi ha hagut altres casos que han costat molts diners a les arques municipals.

ÉS QUE NO APRENDREM MAI?.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1