Dissabte, 17 de març de 2012 | 13:42
Vostè es troba a: Inici > Política >

Al PP li agrada el copagament sanitari de CiU

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Les comunitats ‘populars’ estudien implantar la mesura
Al PP li agrada el copagament sanitari de CiU
15/03/2012 19:15
9farmacies
EuropaPress.- Diversos governs autonòmics del PP han obert la porta a estudiar fórmules de finançament de la sanitat com el copagament de les receptes farmacèutiques aprovat a Catalunya pel Govern de CiU, tal com ha explicat la Ministra de Sanitat, Ana Mato.
La pròpia ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha explicat que l'extensió a tot el país de la taxa d'un euro per recepta podria ser una de les propostes valorades en el proper Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, ja que s'espera que els consellers exposin aquesta i altres propostes per començar a treballar en un Pacte per la Sanitat.

La possibilitat d'estudiar l'assumpte entre tots ha estat admesa des de Galícia, Madrid i Castella i Lleó, encara que han volgut aclarir prèviament que no han previst de moment aplicar aquesta mesura, segons les dades recollides per Europa Press.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, s'ha negat a "criminalitzar" a Catalunya pel pagament de les receptes, i ha afegit que és un assumpte que s'hauria de debatre en comú. Una cosa semblant al manifestat per l'Executiu de Castella i Lleó, que no contempla aplicar la mesura, però admet que si s'estudia alguna cosa deu ser per al conjunt del Sistema Nacional de Salut.

Des de Madrid, el portaveu del PP en l'Assemblea de la Comunitat, Iñigo Henríquez de Luna, ha declarat que l'Executiu d'Esperanza Aguirre "mai va a prendre de muto propi una iniciativa de copagament" i que estan a l'espera que el Govern de Mariano Rajoy prengui les mesures que consideri oportunes.

La consellera de Salut balear, Carmen Castro, no s'ha negat a aquesta fórmula, i ha respost, en ser preguntada pel pagament de les receptes, que el seu Govern té diferents mesures sobre la taula, encara que no ha pres encara una decisió.

Quant al president de Cantàbria, Ignacio Diego, ha assegurat que el seu Govern té l'objectiu de seguir un altre camí, encara que ha demanat a Rajoy que el Ministeri de Sanitat sigui l'encarregat de liderar fórmules "coordinades i compartides" per totes les comunitats autònomes que garanteixin la viabilitat del Sistema Nacional de Salut.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1