Diumenge, 18 de març de 2012 | 15:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

Homs defensa la reestructuració del sector públic

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"El 98% dels aturats vénen del sector privat i el 98% de les protestes del públic"
Homs defensa la reestructuració del sector públic
15/03/2012 21:34
9frances-homs
EuropaPress.- El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat aquest dijous la reestructuració del sector públic davant un centenar d'empresaris que han acudit a la sessió d'Iese 'Pimes i administració, remant juntes'.
Ha exposat que "eficiència, flexibilitat i competitivitat han de ser els paràmetres també del sector públic", alhora que ha advocat per la col·laboració públic-privada -sobre la qual ha incidit que no significa privatització- davant l'escassetat de recursos públics, i ha insistit en la necessitat d'evitar duplicitats entre administracions.

Així mateix, ha plantejat que "el 98% dels aturats vénen del sector privat, i el 98% de les protestes provenen del sector públic; això dóna què pensar", encara que ha afegit que totes les protestes són legítimes.

Homs ha apostat per la coresponsabilitat i l'autonomia dels diferents nivells d'administració i que "cadascun respecti les competències que té assignades i reconegudes".

Respecte a la col·laboració públic-privada, ha recordat que la Generalitat està realitzant una "revisió a fons" de l'Institut Català de la Salut (ICS) en aquesta línia, ja que els centres concertats funcionen millor que els gestionats per l'administració.

Ha recordat que el prestigi del sistema sanitari català té lloc en un context tradicional de nivells de concertació molt grans, i després de l'anunci de fa unes setmanes que l'Hospital Arnau de Vilanova tindrà gestió pròpia.

Ha assenyalat que "hi ha molts hospitals de referència que ja funcionen així, i la diferència solament es veu en el compte de resultats i en la qualitat de l'atenció", que són millors, sense deixar de ser centres públics.

Pocs fons, però sí suport


Homs ha parlat de situació econòmica actual "delicada" en la qual el sector públic no podrà crear ocupació ni realitzar moltes inversions, encara que la Generalitat treballarà per facilitar les coses a les empreses i crear condicions favorables per els qui tinguin iniciatives, ja que la recuperació vindrà de les pimes, ha asseverat.

En aquest context ha situat les lleis ómnibus, amb les quals el Govern vol reduir costos i guanyar eficiència en l'administració, així com reduir burocràcia per a les empreses i facilitar la seva creació i creixement.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1