Redacció/ACN | Actualitzat el 19/03/2012 a les 13:25h

El judici del «cas Tous» s'haurà de repetir

El TSJC estima el recurs presentat per l'acusació particular i la fiscalia

L'acusat, Lluís Corominas, just abans de començar la revisió del judici, amb el seu advocat, Carlos Bueren, darrere seu. Foto: ACN.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit anul·lar el veredicte del tribunal popular que va absoldre el gendre dels joiers Tous, Lluís Corominas, i ha ordenat que es repeteixi el judici, també amb jurat, per l'homicidi del suposat assaltant de la finca dels seus sogres.

La Sala Civil i Penal del Tribunal ha estimat el recurs presentat per l'acusació particular i la fiscalia, considerant que el veredicte del jurat popular no va ser motivat suficientment. El jurat popular va exculpar el gendre de la coneguda família de joiers d'un delicte d'homicidi per haver matat un suposat lladre el desembre del 2006 a la urbanització on residia, a Sant Fruitós de Bages, ja que van considerar que va actuar en legítima defensa i "amb una por insuperable".

Navega per les etiquetes

cas TousLluís Corominas

Referències a Internet

Lluís Corominas

COMENTARIS

+1
-1
Justicia
Anònim, 20/03/2012 a les 12:05
La Justicia espanyola actualment, esta una mica desorientada
I aixo dels Jurats populars, crec que es tindrien que aliminar
Son objeta de que els puguin influencia cap una banda o altra.

El jurats tenen que ser persones anb criteri juristic.

Les persones normals no estem suficientment capacitast per fer judicis justos, duran un mateix judici, des que comença el judici fins que acaba, interiorment podem cambia varias vegades el nostre posible veredicta, segons ens influexin els abogats o fiscal, fins acaba ploran i absoldre el culpable, o culpa el inocent
+3
-5
tots com ell, amb pistola i armilla
Bages, 19/03/2012 a les 21:49
D'acord, donem per bo el que diu el jurat popular.
Suposem que la justicia legitima la conducta de en Coromines, com a acceptable.

El dia que algú es creui amb ell i el reconegui, tindrà d'actuar rapit, no sigui cas que el confongui amb un delinqüent i el matí.
Una de dos, si no tens pistola, corres i si en tens presa de la por insuperable l'utilitzes.

Potser ens exterminarem, si quan detectes a una persona suspitosa tens dret a matar-la.

+9
-2
aqui no hay verguenza.
Anònim, 19/03/2012 a les 19:43
es que vivimos en un pais, que la mayoria de las cosas son injustas, por que , por que dios me libre que a mi me pase algo, no se lo que me hara la juticia, pues si gano el juicio y no caigo bien a la señora justicia,ha repetirse otra vez el juicio, eso señores no lo entiendo, para my es injusto lo que le pasa a lluis corominas, sele a hecho un juicio y lo gano, pues si lo a ganado que pasa con la justicia, no lo entiendo devo ser muy innorante, por eso tengo miedo que me pase algo en este pais.
+10
-2
Delirant !!!
Anònim, 19/03/2012 a les 19:35
Aleshores eliminem el jurat popular , anar repetint el judici fins que un jurat voti el que vol el TSJC es una perdua de temps
+9
-4
Per a anònim de les 18:38
Anònim, 19/03/2012 a les 19:05
El teu comentari és repugnant i demostra que estas a favor dels assassins en lloc de donar suport a les victimes. Ens negues el dret a defensar-nos. Subjectes com tu son els que fan odiosa la nostra societat.
+4
-12
cadena perpetua
Bages, 19/03/2012 a les 18:38
En una societat civilitzada no podem permetra que pistolers assasins con en Coromines voltin pel carrer, matan a tor i dret a qui li semble suspitos.
Si aquell dia haguesim pasat un de nosaltres per alli, qui ens assegura que hores d'ara no estariem al cementiri. Aquest paio es un perill public, per tant se'l te de tancar i tirar la clau a on no la trobin.
+15
-3
Justícia que no ho és
Anònim, 19/03/2012 a les 17:45
Causa perplexitat que el TSJC hagi preferit donar als delinqüents la possibilitat de fer un nou judici, en lloc de mantenir el justissim fallo del jurat popular. Està clar que si ens ataquen o es preparen per atacar-nos, no podem fer res, ens hem de deixar atacar.
Aquest tribunal, té el meu més gran despreci. No puc creure en la Justícia.
+11
-2
un cas de defensa llegítima
Anònim, 19/03/2012 a les 17:37
AMSTERDAM, no mesclis conceptes rancis de lluita de classes, amb un cas de defensa pròpia. Si no saps distingir, millor que et dediquis al macramé.
+3
-11
Cap de turc de la familia
Amsterdam, 19/03/2012 a les 17:30
Estava clar. Sense jurat popular, el gendre dels Tous ja fa mesos que compliria condemna. Però al capdevall, serà el cap de turc d'una afamada familia que sempre ha fet enmerdar el gendre en els negocis obscurs. El que ja se sap i el que explicarà en el pròxim judici el buffet Morales, acusació particular.
+13
-2
canviar les lleis
Anònim, 19/03/2012 a les 17:27
El que fan els professionals de la justícia en aquest país és realment perillós, perquè, a poc a poc, la gent va desconfiant de la justícia. Que els únics beneficiaris siguin els delinqüents, no és just. No és normal que qui dugui la veu cantant siguin els delinqüents. El "cas Tous" és la mostra que cal canviar moltes coses. Cal canviar les lleis per tal que no siguin les victimes les perjudicades. Cal que siguin els delinqüents els que vagin a la presó.
+11
-2
tot benefici pels malvats
Anònim, 19/03/2012 a les 17:02
Una cosa es veritat. Els que actuen fora de la llei tenen tot l'avantage. Per una banda en el cas de pistolers, assaltacamins i altres delinquüents violens, ells están disposats a saltar-se les normes de l'ètica i les lleis sense cap pudor, a matar o agredir a quí se'ls posa al davant. Per altra banda es poden amparar en les normes que ells no apliquen a la resta. En tot cas per ser justos caldría distingir com a mínim entre delinqüents amb ètica i aquells disposats a torturar-te i matar-te sense remordiment per uns quants euros.
+3
-5
El cas Tous... neutralitat o conveniència?
Serenor, 19/03/2012 a les 16:50
Del jurat popular s'espera una beredicte a gust del consumidor? clar, i a Camps li tocava l'absolució i tothom celebra lo democràtica i meravellosa que és la sentència...això és un xollo.


Ja s'ha dit, si hagués hagut voluntat premeditada de matar se'ls hauría carregat a tot dos, després hauría accedit a les cameres de la casa de la seva familia, d'on van sortir les imatges de prova, i misteriosament les cintes s'haurien perdut.

L'error del senyor Tous va ser voler fer una detenció amb els riscos que comporta per la tensió del moment, i haver tingut la sensació certa o falsa que hi havia una amenaça que el condiciona a disparar. O qui sap si només es tractava de trets d'avertiment que producte d'una habilitat deficient van impactar directament cotra la victima.
+17
-4
drets pels mafiosos i càstig per a les víctimes
gat escaldat, 19/03/2012 a les 16:29
Els de les màfies de l'est poden reclamar el que vulguin, tu, t'has de deixar robar, segrestar, torturar, violar, per què si et defenses ells et porten a judici, i la justícia està de la seva part, no et donarà cap medalla per treure alimanyes.
+4
-8
TOTALMENT NORMAL
Manel de Sant Antoni, 19/03/2012 a les 16:14
Qualsevol fallo dictat per un tribunal o jurat, por ser recorregut davant d’una instància superior, i por ser revocat. I això és el que ha passat en aquest cas. Res de nou en el mon de la justícia de tot arreu.
+18
-0
A mí, que no...
Anònim, 19/03/2012 a les 15:38
A mí, que no em cridin per fer de jurat (anava a dir de jurat-pallaso, però tinc respecte als pallassos de debó) perquè els engegaré a la m.
+23
-4
I el jurat popular ?
Anònim, 19/03/2012 a les 15:18
Està clar que en aquest país qui en surt beneficiat de totes les malifetes és el delinqüent. Estic indignat. Un jurat popular ja va emetre un judici i ara els "professionals" l'impugnen. Com podem creure en la justicia ?.
+22
-4
vergonya
Anònim, 19/03/2012 a les 15:14
Això es un escàndol i una barbaritat. Així que si no agrada el que ha dictaminat un Jurat Popular, s'ha de repetir el judici, a gust de l'acusació i el TSJC. Ja dic, un escàndol. No és estrany que la justícia sigui tan mal valorada per la ciutadania.
+16
-4
Camps culpable
Anònim, 19/03/2012 a les 14:39
I no és podria fer el mateix amb el cas Camps?

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Els vins municipals de Barcelona i Sabadell: joves i desorientats

Els vins municipals de Barcelona i Sabadell: joves i desorientats

Ambdós ajuntaments han cedit l'elaboració dels vins al celler l'Olivera que desenvolupa una tasca d'integració social per a persones amb discapacitats



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: