Actualitzat el 19/03/2012 a les 00:02h

N'estic fart!

Dos quarts de vuit. La veu d'en Basté, com cada matí, m'adverteix que és hora de descobrir què hi ha de nou en el dia que es desvetlla i em retorna al món dels vius. Em llevo mentre escolto la ràdio amb l'esperança de qui, des de l'optimisme antropològic, es deleix per trencar el cercle viciós –i viciat- del debat de sempre. Però no hi ha manera: dilluns era el Paco Marhuenda fent un discurs lamentable sobre Catalunya i el franquisme; abans d'ahir era el Carlos Herrera manipulant barroerament dels dades del déficit fiscal català; ahir, Martín Ferrand insultant sense embuts el portaveu del Govern de la Generalitat, i avui, la portada de l'ABC amb una "ñ" immensa que, per ella mateixa, ja em provoca esgarrifances.

N'estic fart. Estic cansat de consumir dies i setmanes instal·lat en aquesta espiral perversa dels que, fent-se passar per notaris de l'actualitat, intoxiquen maliciosament l'opinió pública espanyola sembrant la llavor de l'odi per a tot allò que sembli – ni tan sols cal que sigui – català. Em desespera escoltar ara i adès les reaccions irades dels que, com jo, s'indignen davant d'aquests exercicis de propaganda pròpia de doctrines totalitàries. Penso, al cap i a la fi, que la vida és massa curta per deixar-la escolar per les escletxes dels debats estèrils. Per això crec que ha arribat l'hora d'actuar; l'hora que, des del seny i, sobretot, des del coratge, emprenguem l'únic camí que pot garantir el benestar individual i col·lectiu per a tota la gent del nostre país. Alguns en diuen sobirania plena; d'altres, estat propi. Per a mi és molt més simple: ras i curt, "independència!".

Hi ha qui, tractant de pervertir el debat, té la barra d'afirmar que ara no és el moment de plantejar "aquestes aventures"; que el que preocupa de veritat a la gent és tenir feina i el plat a taula; com si el fet de ser o no independents no tingués res a veure amb la renda disponible de la nostra gent; obviant que, si més no, cada any 16.400 milions d'euros se'n van de Catalunya per no tornar mai més; amagant que aquest país, malgrat la crisi, continua generant prou riquesa per a mantenir uns magnífics estàndards de qualitat de vida, i que això, ara mateix, no és possible perquè Espanya ens continua espoliant disfressada de solidaritat.

Els que ens estimem aquesta nació ho tenim molt clar. La història, les accions, les estratègies polítiques, les actituds i les xifres no admeten discussió. Per tant, la qüestió ja no és el "què" sinó el "com". Com a primera idea, crec que, aprofitant la iniciativa de la societat civil, els independentistes de totes les formacions polítiques catalanes hem d'esmicolar les fronteres i els prejudicis que tan mal ens han fet, i apostar generosament per un objectiu comú que, de tan immens, esbotza els límits de qualsevol sigla. Ho haurem de fer conscients de la dificultat d'un trajecte en el que haurem de sumar moltíssimes adhesions i que ens reclamarà entusiasme, resistència, tenacitat, comprensió i valentia. L'itinerari està traçat. Ara només cal que tots plegats ens el creguem.

Navega per les etiquetes

independència

COMENTARIS

+0
-0
valents de CDC
Anònim, 20/03/2012 a les 11:45
gràcies per la vostra feina
us seguia a la ràdio i us segueixo com a dirigent esportiu
gent com vosaltres de CDC heu de decidir-vos
O nació o colònia.
Penseu en els nostres fills.
+2
-0
Jo també estic fart
Anònim, 19/03/2012 a les 20:55
Sr. Vives
Per desgràcia, jo també estic fart de sentir aquest tipus de discursos i comentaris lamentables cap a Catalunya per part d'alguna persona que justament ronda al seu voltant i sincerament, això si que produeix esgarrifances. Aquests tipus de persones a part del plat a taula, volen obtenir (del partit polític que els acull) algun benefici propi. Prefereixo a les persones que diuen el que pensen en veu alta i de front que les falses que tenen la barra d'afirmar que se senten catalanes i arriben a ser capaços de demanar la Independència de Catalunya quan en realitat és tot el contrari. Li suggereixo que no perdi el temps escoltant el que no li agrada i miri d'invertir aquest temps a aprofundir més en algun / a del seu voltant. A part de tot, li desitjo el millor.
+3
-1
amb CIU no
anna sorribes, 19/03/2012 a les 19:02
Amic Carles, si que tenim un camí marcat, peró precisament el de CIU.
Amb aquesta gent no ho aconseguirem mai.
+2
-2
canti a la dutxa
jordi perez, 19/03/2012 a les 18:52
No es creu ningú que vosté estigui tant tip dáquestes emisores. Sr. Vives,ells i vostes, son cul i merda.
+2
-1
si voste násta fart............
Adela V D, 19/03/2012 a les 18:48
Sr. VIVES,voste i aquest senyors que tant nervios el posen sássemblem mes que dues gotes dáigua.
Cambian de partit,la seva persona fora una miqueta mes creible, mentrestant, no faci aquets escrits, creguim.
+3
-1
ho te facil
jaume clotet, 19/03/2012 a les 18:43
Sr. Vives, cambíi de partit.El seu mai voldrá líndependencia
+3
-1
Rubí
Anònim, 19/03/2012 a les 17:41
Si assistiu a qualsevol dels actes de presentació dels Pressupostos de l'Estat Propi que està duent a terme SOLIDARITAT arreu dels municipis dels països catalans copsareu una idea per al com. Ells ho tenen clar. A mi a Rubí em varen convencer, francament.
El Power Point que ho mostra es acollonant.
A partir d'ara ja he fet el cop de cap, jo em decanto per SI, tip d'ERC i d'una CIU que vol ser espanyola i no sap com dir-ho, ja en tinc suficient i de sobres d'hipocresia jo.
+1
-0
Alguna cosa més
Anònim, 19/03/2012 a les 17:10
Caldria que fessin alguna cosa més que xerrar pels descosits, com dements que ningú no escolta, amb veuetes escarransides i de comerciant acovardit.
+9
-0
Consideracions...
Anònim, 19/03/2012 a les 16:47
Precisament el que esta menys clar es l'itinerari.
Hi han moltes maneres exercir el dret a l'autodeterminació, unes de mes democràtiques que d'altres, ara be, el qui sempre posa problemes no es pas el que s'autodetermina. La qüestió important és el que cadascun de nosaltres esta disposat a perdre per aconseguir l'independencia. Li posare un exemple: com podem convencer a un jubilat castellano parlant que continuarà cobrant la seva pensió de jubilació que fins ara cobra del sistema espanyol de seguretat social?
Responent clarament a preguntes similars trobarà l'itinerari (creible)
+9
-0
Per fi!
Jordi Ll., 19/03/2012 a les 16:41
Ja era hora que algu relacionat amb l'esport i que no sigui el Pep Guardiola ni el Laporta es mullés sobre la indpendència!
M'agrada sentir-ho. Ara bé CiU de la manera que actua no és ben bé la solució per aconceguir la independència
+6
-6
a Carles.
Jordi Garriga (Navàs), 19/03/2012 a les 16:06
Expliqui'ns això de que el camí està marcat i qui no el veu és perquè no vol; doncs jo per extensió em trobo en aquest segon cas.
De camí no en veig cap. Veig unipersonals que senyalen, que apunten des d'una presumpta atalaia a l'espessor de la selva.

Miri, li diré clar; la gasosa és per beure, no per fer experiments.
Si volen la independència possint-se les piles i convencin la gent. Jo en sóc un que em deixaré convencer si em demostren els arguments. Parlo d'arguments, no de somnis ni de quimeres...ni de Madrid ens roba.

Madrid ens roba es soluciona amb un pacte fiscal.
+3
-0
diguem prou
carles, 19/03/2012 a les 12:57
canviar d´ emissora es facil,l´amic de Navàs va errat el cami esta marcat, si no el volem veure es diferent, tenim algun partit polític que si defensa l´ independència densa enganys
fem li costat, la porta la tenim oberta

visca Catalunya lliure
+3
-2
que fer ?
David, 19/03/2012 a les 11:18
Jo escolto música quant m'aixeco i intento de manera intensa evitar rebre les noticíes, excepte les del barça i el madrid i fins i tot aquestes em foten de mala llet.

Que en trec d'escoltar les notícies i les tertúlies si tampoc puc fer res per canviar la situació actual ?

de moment m'esforço a treballar tant com puc i a disfrutar de les coses de la vida.

Less but better !!
+8
-2
CAMBIA D'EMISORA...
Anònim, 18/03/2012 a les 21:43
comapny...el millor és cambiar d'emisora...o no?
+22
-9
tinc la solució
oriol, 18/03/2012 a les 08:02
doncs ho tens molt facil et dones de baixa de CDC i t'afilies a un partit independentista.
+17
-5
La P amb la A: PA
Jordi Garriga (Navàs), 18/03/2012 a les 01:08
Sr.Vives, l'itinerari a falta de més dades (?) que si hi són algú les deu tenir encara amagades, no està ni molt menys traçat. (!!) parlo d'itinerari.
Ara per ara la independència és un pre-projecte que no està ni validat per la classe política ni validat per la classe que en tindrà la clau: el poble.

No confonguem molts amb pocs que fan molt soroll; no ho dic per posar pals a les rodes de res ni pals a les rodes de ningú, ho dic per rigorositat.
En aquesta batalla s'haurà de convèncer abans de vèncer...no ho perdi de vista.
+6
-1
si
Anònim, 18/03/2012 a les 00:31
jo també tinc mals despertars...

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Josep Vives
Advocat, periodista i polític apassionat del bàsquet, dels llibres, de l'art, i de les bones converses.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: