Dimarts, 20 de març de 2012 | 16:42
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els Mossos contradiuen al gendre dels Tous

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es va presentar com a cap de seguretat i portava armilla antibales
Els Mossos contradiuen al gendre dels Tous
Societat 16/05/2011 20:13
EP.- Agents del Mossos que es van encarregar de la investigació de l'assalt mortal a la residència dels Tous han assegurat en la sessió d'aquest dilluns davant la jutge que Lluís Corominas portava una armilla antibales contradient a l'acusat, que a la seva declaració va assegurar que no ho portava.
Dels deu agents que han declarat a l'Audiència de Barcelona durant gairebé set hores, els dos que van arribar primer al lloc dels fets han explicat, com a testimonis, que Corominas es va presentar com el cap de seguretat dels Tous, com ell mateix va declarar la setmana passada encara que després es va qüestionar, abillat amb una armilla antibales.

Encara que el primer mosso a atestar no ha pogut reconèixer l'armilla a les imatges que li ha ensenyat la fiscal, ha subratllat que el dia dels fets, al desembre de 2006, "el tenia molt a prop i va poder veure l'armilla amb claredat".

En arribar al lloc, l'agent ha explicat que li va demanar al conductor del vehicle sospitós -al que Corominas havia disparat- que aixequés les mans i aquest, encara en vida, va intentar obrir la porta del cotxe, per la qual cosa el mosso li va insistir que mostrés la seva mà dreta per veure si anava armat, mentre que la seva companya es quedava amb el copilot.

El mosso ha explicat que no va veure que el conductor estigués ferit, ja que Corominas solament els va dir que havia disparat, i no va ser fins al cap de demanar-li que aixequés les mans que van veure que sagnava pel cap i que balbotejava.

Tots dos han explicat que Corominas estava nerviós però parlava amb normalitat, i han remarcat que el gendre dels Tous no representava cap perill: "El perill eren els altres", ha matisat.

Durant les declaracions, tots els agents han coincidit que els assaltants no anaven armats, sinó que portaven "eines" pròpies d'un robatori especialitzat que es van trobar en el registre del cotxe, -maces, palanques, serres radials, destrals-, però no armes blanques ni de foc, com a pistoles, ganivets i navalles.

L'altre assaltant, el copilot, es va resistir en el moment de la detenció i, segons els agents, es va portar la mà a la butxaca, encara que solament portava un mòbil, una emissora amb auricular, una llanterna i uns guants.

Un tercer mosso ha explicat que quan van portar al copilot primer a l'hospital -li havien trencat el nas en forcejar amb ell- i després a comissaria, aquest els va dir en un castellà molt bàsic: "Policia, ¿per què disparar? Nosaltres robar, no matar", en referència als trets que havia rebut el seu company, ja que pensava que Corominas era policia.

La versió de l'atropellament

El cap dels Mossos d'esquadra de la comissaria de Manresa que treballava el 9 de desembre en el torn de la tarda quan van succeir els fets i, que va acudir al lloc després que diversos agents haguessin constatat que s'havia produït un tiroteig, ha explicat que es va dirigir al gendre dels Tous i li va preguntar pels succeït.

Aquest li va contestar que els lladres "havien intentat atropellar-lo", motiu pel qual havia disparat "per defensar-se", versió que l'acusat no va comentar a la seva declaració davant la jutge.

Aquesta versió va ser desmentida quan Corominas es trobava en la comissaria en companyia del sotscap de la comissaria, amb el qual manté una relació d'amistat, que li havia portat a casa després dels fets i al que havia acompanyat fins a les dependències policials.

El Sergent de la Unitat d'Investigació Regional dels Mossos d'esquadra que es va fer càrrec de la instrucció del cas Tous ha explicat en el judici que van detenir al gendre de la família de joiers perquè la trajectòria de les bales va desmentir la seva primera versió.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1