Dimarts, 20 de març de 2012 | 16:33
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els últims incendis evidencien la falta de recursos, segons UGT

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Generalitat estudia avançar la campanya d'incendis a l'1 de maig
Els últims incendis evidencien la falta de recursos, segons UGT
15/03/2012 22:03
9dotacions-bombers-no-foc
El sindicat UGT ha lamentat que els últims incendis a Catalunya, que viu el seu pitjor episodi de focs a l'hivern des de 1984, han evidenciat la falta de recursos dels Bombers de la Generalitat per les retallades, mentre que el Govern ha decidit avançar un mes i mig la campanya d'incendis, encara que no ha precisat si contractarà a més personal.
En un comunicat, UGT critica que els incendis han provocat un "col·lapse" que ha posat de manifest les deficiències estructurals i organitzatives del cos de Bombers.

Segons UGT, es donen “situacions de risc tant per als bombers com per a la població que viu ignorant que els efectius que els focs forestals són els mateixos que deixen desprotegida la seva població”, ha assenyalat després de denunciar que la greu situació viscuda entre els dies 8 i 11 de març, provocada per la simultaneïtat d'uns focs “gens excepcionals”, que va obligar al tancament de parcs com el de Santa Coloma de Gramenet, Moià, Cardona, Hospitalet de l'Infant, entre uns altres, així com jornades de treball de més de 30 hores, i cobertures de parcs professionals per bombers voluntaris en pràctiques.

La Generalitat no detalla si haurà de contractar més personal

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat estudia avançar la campanya d'incendis forestals de l'estiu a l'1 de maig, un mes i mig abans de quan va començar en 2011.

Així ho ha explicat després de la primera reunió del gabinet de crisi que va decidir crear aquest dimecres el Govern després que Catalunya estigui vivint una de les sequeres més importants de les últimes dècades i en l'última setmana s'hagin declarat diversos incendis.

Ortega no ha detallat si en avançar la campanya es tindrà que contractar més personal, però sí ha admès que, si es compleix el pitjor escenari de sequera dels previstos, tindrà "conseqüències pressupostàries".

Malgrat tot, la vicepresidenta ha explicat que, després d'un hivern inusualment sec, les previsions apunten al fet que la primavera serà més plujosa de la mitja -"previsions positives", ha dit-, per la qual cosa podria rebaixar-se el risc d'incendi que hi ha hora i tornar a una situació de més normalitat.

En la reunió del gabinet han participat, a part de la pròpia Ortega, el conseller d'Interior, Felip Puig, el de Territori, Lluís Recoder, el d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el d'empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena.

Segons ha explicat la vicepresidenta, el Govern ha explicat que, en el si d'aquest gabinet extraordinari, Territori s'encarregarà de les tasques de predicció, Agricultura de la prevenció i Interior de l'extinció.

A partir d'ara aquest gabinet es reunirà tots els dimarts al matí, el mateix dia en què se celebra el Consell Executiu. Dimarts que ve, segons ha explicat Ortega, el Govern hauria de tenir una primera "quantificació" del que podria significar avançar un mes i mig la campanya forestal d'estiu.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1