Jordi Palmer | Actualitzat el 17/03/2012 a les 23:59h

Una llengua que no serveix per a res

Hi ha llengües que no serveixen per a res. Quan un ministre espanyol es permet el luxe de desestimar que els jutges hagin de parlar la llengua d’una part del que ell considera el seu país o quan un govern com el balear decideix marginar la seva pròpia llengua i obrir les portes a tots els funcionaris que no la parlin, es que la llengua catalana no serveix per a res. O almenys, n’hi ha que estan convençuts que no serveix per a res.
 
Si ho acceptem, pleguem. Si acceptem que en nom d’una absurda igualtat que anivella tothom a partir del que en sap menys és lícit que un administrador ignori, emparat per la llei, la llengua dels seus administrats, no cal que continuem.
 
Si no cal que un jutge parli català, si no cal que un funcionari parli català, perquè ho hauria de fer un escolar? És només qüestió de temps que algun dels nostrats il·luminats ens diguin que aprendre català genera desigualtats i que, al capdavall, si quan vagin al metge, a l’administració o a la presó, ningú els parlarà català, a què treu cap perdre el temps?

Navega per les etiquetes

Llengua

COMENTARIS

+3
-2
Espanya
Anònim, 18/03/2012 a les 21:44
la Liga del Parking es para el equipo del tio Paco,para los que llevan 70 años robando
copas de hojalata.Españistán no cambia nunca : país de panderetas,amotos,arradios,caspa
y carajillos.AMUNT BARÇA.


http://www.youtube.com/watch?v=ZBvMk2xHYao
+5
-1
Català
Anònim, 18/03/2012 a les 21:37
Al que se parte. Tu i els teus fills tampoc no serviu per a res, però això no dóna dret a ningú a eliminar-vos, oi, doncs segurament per a tu els teus fills són el que té més valor en el món. Tu no pots entendre què representa el català perquè no ets català; o sigui que no estàs autoritzat a parlar d'una llengua que no coneixes ni sents com a teva. No ens interessa gens l'opinió de l'enemic criminal i aniquilador. Els l'enemic i com a tal et considerem. Jo em cago en tu, en la teva família i en la puta mare que t'ha parit i també en la teva llengua de merda. Queda clar? Doncs ja ho saps.
+4
-1
Parteix-te, parteix-te, pel bé de la humanitat!!!
Ferran d'Antequera, 18/03/2012 a les 21:31
I el castellà pq et creus que serveix a Europa? Quan passes els Pirineus tens uns kms que encara pots parlar en català, però més amunt ja podeu cridar a les gasolineres, que ningú us entèn en la vostra llengua castellana! Ah, clar, serveix per anar per les amèriques, lo que tot español fa uns 10-15 cops a la vida...

P.S. Les llengües serveixen per comunicar-se, veus, escric un post en català i els catalanoparlants m'entenen. O et penses que serveixen per crear electricitat?
+4
-16
Me parto con vosotros.
Anònim, 18/03/2012 a les 20:30
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+2
-8
Fluixet
Anònim, 18/03/2012 a les 19:43
La veritat, article d'opinió fluixet fluixet... No veig que aporti res, sincerament.
+7
-1
Diguem que parlem del castellà.
Pirineus, 18/03/2012 a les 19:40
Les tres hores setmanals de l'escola per al castellà podrien servir per a una quarta a llengua (mal dita català), una quarta a anglès i una quarta a mates.

Les ones del camp televisiu i radiofònic espanyol i el seu món hispanocèntric de canals i canals de tota mena eliminat per un camp català.

De fet, cal que ens afanyem amb l'estat propi i s'acabarà tot d'una el malson i el robatori espanyol.
+8
-1
From USA
Anònim, 18/03/2012 a les 19:08
Als Estats Units hi ha un dit, que es diu parlant entre dues persones.

un diu: Education es very expensive! (l'educació és molt cara!)

resposta: Try ignorance! (prova l'ignorancia)

Ho enteneu? Quina resulta més cara?
+12
-1
Dissolució estats ineficients
Anònim, 18/03/2012 a les 18:15
El que no serveix per a res és Espanya, que només xucla recursos europeus i catalans. Dissolució, per ineficient.
+5
-17
Uff
Anònim, 18/03/2012 a les 17:40
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+1
-1
Article 3.1 de CE 1978
Anònim, 18/03/2012 a les 17:25
Això ès degut que se permeté donar an el castellà
el privilegi de esser única llengua oficial.
Aquest article se havia de haver redactat
de aquesta manera.
Art. 3.
1. Les llengües oficials seran el gallec,
el castellà, el basc i el espanyol (balear-valencià-català)
an el seus territoris.
2. Els territoris que no tenen llengua pròpia seran
oficials les quatre llengües.

+19
-1
L'exemple de Jaume Cabré
Anònim, 18/03/2012 a les 17:03
Acabo de llegir una interessant reportatge a El Dominical sobre Jaume Cabré, escriptor en llengua catalana que està triomafant a Europa, on porta més de 600.000 obres venudes, i on la seva darrera novel·la, Jo confesso, està obtenint el reconeixement unànime de la crítica i un èxit fulgurant sobretot a Alemanya. Explica el reportatge que ara que s'ha demostrat que a Europa accepta sense concessions Cabré, una editorial espanyola s'està proposant donar-lo a conèixer a Espanya, on alguns ja es pregunten com és que un escriptor espanyol tan important no escriu en castellà. En Jaume Cabré s'ha limitat a dir "Per quina raó hauria de rneunciar a la meva llengua?".

Aquest és el tipus de català que necessitem projectar el món, persones de primer nivell que no tenen cap temor a dir que són catalans i que s'expressen en català perquè el seva llengua, tot i tenir un DNI espanyol. Menys Gasols i Cabellés i més Cabrés, això és el que li manca a Catalunya.
+12
-1
És fàcil
Anònim, 18/03/2012 a les 15:58
És que, senzillament, hauríem de passar del fet que gent forastera es fiqués amb la nostra forma de ser i de viure. Això es fa amb la independència
http://superviventcatala.blogspot.com.es/2012/03/immersio-en-la-insignificanca.html
+3
-21
Regla de tres
Anònim, 18/03/2012 a les 15:35
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+12
-1
Totalment d´acord , pero ......
Anònim, 18/03/2012 a les 15:25
El que fan partits com PP o com PSOE contra el catala no te nom , la intolerancia , el fanatisme , el poc esperit democratic dels espanyols el coneixem de sobres. A Catalunya la majoria de ciutadans ens revoltem contra el totalitarisme espanyol . Ara be .... al Pais Valencia i a les illes una majoria de poblacio vota a partis com PSOE i PP totalment contraris a la llenguia cultura propies i fins i tot al benestar economic . Malaltis
+8
-1
Dóna la cara pel Català
Anònim, 18/03/2012 a les 15:16
Dóna la cara per la independència

http://www.donalacara.cat/

13.096 persones ja hem donat la cara!
FREEDOM FOR CATALONIA
+9
-2
nooo!!
adrià mendez, 18/03/2012 a les 14:07
la llengua catalana no pot desapareixer es posible com dieu que "Als Països Catalans molta gent es lleva i se'n va a dormir sense haver dit una paraula en català." pero es que tambe no es parla perque no la fem servir el necesari i aixo no hauria de ser aixi a mi m' agrada catalunya i parlo el català i a moltes persones mes tambe, els agrada i el parla jo penso que la culpa de que ya no es parli es de la industrialitzacio a catalunya, alvenir mes persones d' espanya parlaven el castella i la gent s'ha acostumbrat a parlar castella pero estic segur que si anem als pobles de muntanya o que estan lluny de les ciutats o les grans grans ciutats parlen el catala i pocs o ningu el castella, si no havès agut immigracio cap a catalunya el catala perduraria i segons Víctor-M,Amela va dir, que: "EL CATALA TE BONA SALUT, I PREVIURA MENTRE QUE ELS CATALANS SE SENTIN FELIÇOS DE PARLAR-LO". I te rao.
+14
-2
Que vol dir que no serveix per a res?
joanvicent, 18/03/2012 a les 13:56
Amb el CATALÀ i la independència seríem l´Holanda o la Suècia del sud d´Europa. Amb l´espanyol i la miniautonomia actual serem, dintre de no gaire, l´Extremadura del nord-est espanyol.
+5
-27
Exacte, parlar català no serveix, no és útil.
Buitonni, 18/03/2012 a les 12:52
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+21
-3
Jaume Bonet posa Espanya en evidencia: Espanya com Cuba
Anònim, 18/03/2012 a les 12:47
L'actitud d'en Jaume Bonet és digna i exemplar, però la seva valentia és pròpia tant sols d'alguns elegits. Amb ella aconseguirà posar en els medis internacionals i amb molt ressò, que pel que fa a Catalunya, Espanya no és més democràtica que Cuba. Per molt que els foti, Espanya quedarà en evidencia i malmesa.

Estic segur que la dignitat, valentia i exemple d'en Jaume Bonet seran fructífers i que el poble català en el seu conjunt se'n beneficiarà.

Gràcies Jaume Bonet
+6
-22
evolucion
andaluz, 18/03/2012 a les 12:41
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-4
COL-LABORACIONISME
Anònim, 18/03/2012 a les 12:23
I els "immersionistes" de CiU segueixen donant i acceptant suports del PP!! LA COHERENCIA HA ESTAT I ES ABSENT A CiU. "Cecs politics" aneu prenent nota.
+10
-0
Franquisme revival
Anònim, 18/03/2012 a les 12:01
Per a la gent que no n'és conscient (no parlo de l'inefable Bauzà o en Gallardón, ambdós d'ascendència política contrastada, que saben molt bé què fan), es pot girar la truita i considerar la llengua obligatòria el català, i la castellana només com a mèrit. Així potser s'adonarien del genocidi cultural que pretenen els fills i nets dels franquistes.
+10
-5
Els amics d'en Mas
Anònim, 18/03/2012 a les 11:57
aquest ministre espanyol del que parla l'article és del PP el partit germà de CiU i de qui són grans amics Mas i Duran.
Cul i merda com es diu vulgarment.
Amb el ppciu estem en plena transició nacional amics.....cap a Espanya....
Amb il·lusió!
+8
-2
Del Cul
Anton Tat, 18/03/2012 a les 11:12
Home Sr Virjon, dir que deixeu llibertat mentre ens foteu cops de "Constitución española" al cap, és com a mínim mentir. A la seva frase "... no tenemos la necesidad de proteger nuestro idioma y nuestra cultura... " A quin idioma i a quina llengua es refereix? És evident que vostè és de cultura castellana. Al llunyà Oest quan feies trampes en una partida de poquer et jugaves un nou orifici al mig del crani, teniu sort que els catalans hem evolucionat com la llengua...
+9
-25
Bobadas bla bla bla
Anònim, 18/03/2012 a les 11:05
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-25
Ojalá
luis virjon, 18/03/2012 a les 10:43
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-6
Proclamar independencia
Anònim, 18/03/2012 a les 09:38
Proclamar la independencia d'un pis cuer al mon i que va en decadencia i que el seu idioma no serveix per ni per a la investigació. Això depen dels balearics i dels valencians pero si voten PP es que els agrada.
A Catalunya ho tenim clar i som a punt de proclamar la independencia.
+9
-4
Pregunta??
Rural, 18/03/2012 a les 09:31
Com es popr ser amic i fer tractes amb el partit que provoca tot lo que denuncia an Cot????.
Aijo que es supervivencia ,interesos economics,politica constructiva,ajudar al poble,o simplement TRAICIO.
+6
-3
Gràcies
Josep-Maria, 18/03/2012 a les 07:16
Això és ajudar la gent –si més no a mi– a entendre la situació; això és periodisme del bo.
+18
-4
From USA
Anònim, 18/03/2012 a les 05:38
Vull dedicar aquest poema al Sr. Jaume Bonet Moll, jubilat mallorquí en vaga de fam per el nostre patrimoni, la nostra llengua.

El tresor que duus

El tresor que duus
en la intel·ligència
i no en feres ús
per ta negligència,
quan l'hora no sia
d'aprofitar-l'ho
te serà corcó
de melancolia.
Si no l'aprofites, duràs a la porta
de l'eternitat la tristor mateixa
de la pobra mare que al morir se'n porta
el pes de l'infant que no ha pogut néixer.

Alcover i Maspons, Joan

+30
-4
El que ha desaparéixer és Espanya.
Anònim, 18/03/2012 a les 03:26
El que ha desaparéixer és Espanya.
+29
-3
el que és inútil és pensar que Catalunya s'ha d'encaixar a Espanya
Anònim, 18/03/2012 a les 03:23
el que és inútil és pensar que Catalunya s'ha d'encaixar a Espanya... les elits catalanes pensen aquesta inutilitat des de fa 500 anys... Catalunya no és independent perquè les seues elits pensen inutilitats com.. Catalunya necessita Espanya... Catalunya és Espanya
+28
-3
Anem al gra
Anònim, 18/03/2012 a les 03:15
Les llengües són grans proporcionalment amb l'importància dels estats on es parla i això és el que pretenem, que Catalunya torni a ser la gran Nació Catalana capdavantera amb l'àmbit comercial, intel·lectual, polític, creatiu, productiu i pròsper que va ser abans que ens "obliguessin" a ser espanyols aquella colla que l'únic que saben fer és treure'n profit del nostre esforç per no fotre brot i cada cop amb més detriment per nosaltres fins el ja insuportable. Per tant, que d'allà diguin tant com vulguin. Que bordin. Penseu que, en la mesura que nosaltres ens anem fent grans, ells s'aniran empetitint i proven de endarrerir-ho. És per això que borden, perquè de mossegar no poden, que són lligats amb corretja curta però, mentrestrant, anem fent feina que ja manca menys per a la nostra Llibertat.
||*||

+12
-27
Més clar l'aigua
Anònim, 18/03/2012 a les 03:05
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-3
From USA
Anònim, 18/03/2012 a les 02:18
Per anònim a les 1:46

Aquest és el problema que et veus al nivell de les rates. ¨

El coneixement de llengues et permet dialogar a la taula amb els que fan els aeroports, els avions, produeixan els llocs de treball per gent com tú que tan sols mira al terra i veu les rates. Segueix així també ens cal mà d'obra barata.
+14
-5
From USA
Anònim, 18/03/2012 a les 02:08
Aprendre català genera desigualtats?

Sí, oi tant que sí, la desigualtat incrementada del coneixement, del saber, del desenvolupament, la riquesa, les oportunitats, les possibilitats, la paciencia, la comprensió, la intel.ligencia, el ser pont entre persones de diferent cultures, els negocis...però sobretot la confiança que et genera, que et transmet, i que quan parles la gent la sent i l'encomanes.
Si, a mi m'ha causat moltes desigualtats.

Si us plau lleguiu l'article d'en Guillem Carol "La Catalunya Hamster" al Singular. No és molt llarg.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/03/la_catalunya_hamster_82432.php
+24
-4
una ratota de les grosses
innisfreee, 18/03/2012 a les 01:50
"Es que en el aeropuerto del Prat no lo usan ni las ratas."

Deu ser precisament per això que tu no el fas servir.
+26
-5
No sous
Anònima, 18/03/2012 a les 01:01
Si els funcionaris no donen serveis en català, no els hi paguem els sous. Coi! Que els estem mantenint!
+53
-7
URGENT: Jaume Bonet ja porta 18 dies de vaga de fam per la llengua
Anònim, 18/03/2012 a les 00:42
Si us plau, entre tots i encara que sigui a base d'inundar de missatges la premsa digital catalana, donem ressò a la vaga de fam per la llengua que està duent a terme, des de fa ja 16 dies! en Jaume Bonet a les Illes Balears!

És important que ho fem: és que ni tant sols la premsa catalana se n'està fent ressò i mentre tant cada dia que passa aquest senyor està més dèbil, i si no reaccionem la llengua i Catalunya també, no ho podem permetre! que potser volem que es mori? ... és que defensant la nostra llengua defensa els nostres interessos, de veritat crec que si que ens importa però la gent no ho sap, per això ÉS RESPONSABILITAT DE CADASCÚ DE NOSALTRES INUNDAR LA XARXA PER A QUE CAP CATALÀ NO HO PUGUI IGNORAR, FEM-NOS-EN RESSÒ!


http://www.media.cat/2012/03/14/la-vaga-de-fam-de-jaume-bonet-no-interessa-als-mitjans-principatins/



http://vagafam.blogspot.com/



http://www.directe.cat/noticia/191050/els-mitjans-catalans-ignoren-la-vaga-de-fam-de-jaume-bonet
+33
-3
Atenció
Cagondena, 18/03/2012 a les 00:30
Això que dius, passa. A les Balears, a València molt més, i a Catalunya. Als Països Catalans molta gent es lleva i se'n va a dormir sense haver dit una paraula en català. Un dels principis de la sociolingüística és que si una llengua no és necessària, desapareix.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Els vins municipals de Barcelona i Sabadell: joves i desorientats

Els vins municipals de Barcelona i Sabadell: joves i desorientats

Ambdós ajuntaments han cedit l'elaboració dels vins al celler l'Olivera que desenvolupa una tasca d'integració social per a persones amb discapacitats

citat/1324631988_transit.gif' />


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: