Actualitzat el 05/02/2012 a les 00:02h

La Carme i el futur del PSC

Escric aquestes línies dissabte, abans de saber el resultat del congrés de Sevilla. La meva aposta és que guanyarà Carme Chacón, perquè altrament el PSOE demostraria ser un artefacte pesant, burocràtic i opac. No és que l’opció Chacón m’engresqui. Aquesta dona és llesta, més ambiciosa que una guilla, desarrelada i buida de doctrina. El seu discurs és postís, una colla de tòpics, però té a favor joventut i gènere, i la promesa del canvi generacional, en les maquinàries polítiques, fa pujar les expectatives de la base. La Chacón, però, té la pega de ser catalana, cosa que és un problema per tothom.

Ella ha passat la catalanitat per llexiu, perquè no en quedés ni traça de color –com ha fet, pel que es veu, Geronimo Stilton-, però l’operació s’ha notat massa. Són coses que només han de fer els catalans, i que confirmen que el projecte català és antagònic al projecte espanyol, perquè aquest, i no pas cap altre, és el quid de la qüestió. Als d’Olula no els passa: són part del projecte central.

El tema és, doncs, el PSC. Quin projecte defensa. Tenen un camí, tàctic i curtet, que és separar el PP dels pactes de govern a Catalunya, per mantenir-lo a la cuneta, com havia estat fins ara. Però després què? Resulta que aquest partit ha enviat l’espanyolíssima Chacón a defensar els interessos de Catalunya a Madrid: a defensar-hi la veu pròpia. No s’aguanta per enlloc. I les declaracions de la Carme no han fet grinyolar cap estructura, perquè el PSC és avui, bàsicament, “chaconisme”.

El problema d’això és que, a còpia de negar el pacte fiscal, el PSC s’ha quedat fora del catalanisme. Més encara: ha contribuït a matar el catalanisme. Avui, el que vertebra políticament Catalunya és el sobiranisme: és allò més dinàmic i amb més futur. Però el PSC ha triat espanyolisme i PSOE. Només amb el vot espanyol de Catalunya no es governa, ni es governarà en el futur,  si no és a la basca: pacte amb el PP i silenci imposat a una quarta part de votants. Galdós panorama, oi, senyor Navarro?

Navega per les etiquetes

PSCPSOECarme Chacón

Referències a Internet

PSC

COMENTARIS

+0
-0
No ens hi volen
Manuel Caireta Gener, 06/02/2012 a les 20:02
A mi aquest congrés m'ha acabat de convencer: a Espanya no ens hi volen. Em sembla que ja no cal enfadar-se més i demanar ja la clau de casa per poguer plantar-no pel nostre compte.
+2
-0
Si n'ha fet de mal, l'antifranquisme!
Jordi M, 06/02/2012 a les 12:22
Una independentista dient que el discurs de Chacón 'no l'engresca' és com un jueu dient-li 'dolentet' al Goebbels.
+0
-0
Candidata
Josep Brâut, 06/02/2012 a les 10:01
Un petit detall: han triat Secretari General, no pas candidat a les eleccions generals. Segons han dit, el candidat serà escollit en unes primàries "a la francesa".
+1
-5
Ai Patrícia
Anònim, 05/02/2012 a les 23:37
Patrícia, qui t'ha vist i qui et veu ara. Alguns encara tenim memòria. Tu ja m'entens
+5
-1
Estan ben fotuts, realment, Patrícia...
Anònim, 05/02/2012 a les 18:10
Les tesis federalistes perden força amb la victòria de Rubalcaba, com també l'haguessin perduda amb la de Chacón.
http://superviventcatala.blogspot.com/2012/02/psc-cronica-duna-derrota-anunciada.html.


De la mateix manera, trobo perillós per al PSOE el mal plantejament d'aquest Congrés
http://superviventcatala.blogspot.com/2012/02/la-nau-senfonsa-senyors-del-psoe.html.
+6
-1
tornarà a manar
un cansat d'aquesta pesada, 05/02/2012 a les 18:01
No pateixis, quan el PP aixi aixecat Espanya, ja tornarà a manar i a fotre tot a la merda el PSOE i la Chacon, en politica es prima més als inutils que als que fan les coses ben fetes.
La Chacon es una de les que fan les coses malament sempre i continuen a la poltrona.
Te la ventatge que es dona, amb cara de bona nena, peró no ho es.
+13
-2
PSc
Anònim, 05/02/2012 a les 14:03
Desprès d'haver acceptat per dues vegades ser cap de llista del PSC per Barcelona, partit catalanista, la pregunta retòrica potser hauria de ser: Té vergonya la Sra. Chacón? Òbviament, no caldria respondre.
+13
-3
Encara t'has quedat curta!
Anònim, 05/02/2012 a les 13:09
T'has quedat curta, perquè ni amb lleixiu la Chacón s'ha pogut netejar de la crosta catalana. Ni que la fem saltar amb una rasqueta els espanyols ens voldran. Què més volem? Com més ens ho han de dir? No ens Racisme pur.Què esperem? S'ha de ser burro per voler ser espanyol. Tenim l'oportunitat de construir un nou estat dins la UE. No perdem més el temps amb un fòssil recauxutat, refregit i caducat.
+29
-2
Rectificació.
A. Nònim, 05/02/2012 a les 12:58
La Patrícia no és prou precisa; hauria d'haver escrit:

"...el projecte català és antagònic al projecte
castellà,...".


ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

"CATALONIA IS NOT CASTILE".

FERMESA CONTRA EL MAL.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+9
-2
Molt cert
Anònim, 05/02/2012 a les 12:09
Ha guanyat Rubalcava , pero la reflexio es la mateixa ( simplement amb Chacon , la marginalitzacio del PSC-PSOE hagues estat mes rapida ) . Mentre la societat catalana cada cop es mes sobiranista , el PSC-PSOE cada cop es mes espanyolista , allunyant-se de la centralitat catalana . Nomes cal veure resultats electorals a llocs com Taradell o Vic o Banyoles per veure com el PSC-PSOE s´esta convertint en residual a les zones mes ''catalanes '' del pais
+4
-6
Al Sobiranisme li manca base
postfederalista, 05/02/2012 a les 11:54
Per mí des del Sobiranisme sempre es planteja la correlacio de forces des del Parlamentet ( Però només pot decidir el referendum i l'Independncia). El sobiranisme dona per soposat que al lerrouxisme li toca liderar basicament els treballadors de les classes baixes i els immigrats i a les forces politiques soberanistes ser interclassistes . Proba d'aixó es que no tenen politica sindical o d'entrisme a CCOO i UGT o un sindicat de masses. No es pot deixar a les mans del lerrouxime un sector tant important de les classes populars.Elmateix dic dels moviments de barris. No s'estimula a la militància a la presència FEIXUGA als sindicats i barris.El sobiranisme es i ha de ser interclassista pero l'esquerra sobiranista no es pot quedar amb l'ideari de la justicia social de l'Esglèsia Catòlica.
+12
-1
El PSC i la Carmeta
Clara i Catalana, 05/02/2012 a les 10:23
Suposo que a hores d'ara la Sra. Gabancho ja sap que la Carmeta s'ha quedat a la cuneta (perdó pel rodolí)i ben bé que li està. La noia ha demostrat ser una gata maula, però els seus marrameus no li han servit de res. Tot i que ha anat espanyolejant per tota la penísula, el fet, no de ser catalana, (què no ho és), sinó el d'haver nascut a Catalunya, li ha pesat com un llast insuperable. Ara, el millor que pot fer és deixar la política i dedicar-se a "sus labores".
+9
-1
mala gent i pitjors persones
Anònim, 05/02/2012 a les 09:58
Que el PSC faci govern a la basca és ara per ara impensable.
El PSC és el principalíssim obstacle per a Catalunya, fan d’ancoratge, ni mengen ni deixen menjar, en defensa d’una articulació regionalista que és en realitat un “neutralitat” en favor del nacionalisme espanyol, nacionalisme espanyol per defecte.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Patrícia Gabancho
Com que va néixer a Buenos Aires, no té problemes per xerrar. Com que viu a Catalunya, sap que Catalunya és el problema. Li agrada opinar des que tenia 5 anys. Per això fa tertúlies, conferències, xerrades, comentaris, sobretaules, simposis, llibres i articles com ara aquest.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: