vols rebre el Singular? Rebre elSingularDigital al teu correu electrònic Subscripció al butlletí
Creus que la vaga general serà una moció de confiança a Mas, com afirma ICV?
Creus que la vaga general serà una moció de confiança a Mas, com afirma ICV?
5 %
15 %
80 %
40 vots
antidretà: Se'm en fot el Mas i la merdeta de CiU. Tots els tr...
Divendres, 23 de Març de 2012
Actualitat

Política

22/03/2012
10:59  h.
Peces-Barba aposta per marginar els partits nacionalistes
L'ex president del congrés també defensa la transformació del Senat en una veritable càmera autonòmica
Peces-Barba
L'ex president del Congrés Gregorio Peces-Barba defensa, en un article de la revista 'Números Rojos', la necessitat d’una reforma en el sistema electoral amb la fi de “disminuir la influència dels partits nacionalistes”.

La reforma de Peces-Barba passaria per elevar el nombre de diputats al Congrés a 400, enlloc dels 350 actuals. D’aquesta manera els 50 nous diputats sortirien d'un segon escrutini i es repartirien entre les deu circumscripcions més poblades de l'Estat amb els vots que no haguessin estat utilitzats per obtenir diputat a la primera volta.

D'aquesta forma, segons el catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat Carlos III, aquests 50 nous diputats augmentarien la presència dels partits d'àmbit estatal (PP, PSOE i IU) a la cambra baixa. Peces-Barba afirma que això suposaria “equilibrar les forces amb més justícia”.

La reforma del Senat

A més, Peces-Barba creu que cal canviar l'actual organització i funcions del Senat, que “hauria de tenir un àmbit autonòmic i no provincial”. L'actual Senat, que figura com a “Càmera de Representació Territorial”, diu el catedràtic, “s'organitza com el Senat d'un Estat centralista i unitari”. En aquest sentit Peces-Barba aposta per que aquest no es dissolgui mai o que la seva composició no procedeixi d'unes eleccions per sufragi universal, sinó que “cada comunitat triaria als seus senadors al seu parlament autonòmic cada vegada que arribés el moment de la seva dissolució”.
Imprimir Enviar notícia
FacebookTwitterLa TafaneraRemoumeIndependènciaCatosferaMeneameYahoo
7Veure i/o afegir comentaris
JK:A part de la sega fobia contrat tot allo que significa diversitat al...
Comentaris (7 en total)
JK
23/03/2012 00:35
A part de la sega fobia contrat tot allo que significa diversitat al nacionalisme ranci Espanyol, aquest senyor te idees de bomber: en temps de crisi i vol 50 diputats mes. En fi deu ser l'edat.
Narcís
22/03/2012 21:28
Si et resten 2 TN! Quants de diners n'has cobrat de l'estat ( o sigui catalans) en total? Què fum una ' fundació ' del teu nom amb excusa d'allò més peregrina ( quant hi desgraves ..?)? PD: el que no vols pel teu univers ' castellà ' no el fumis a l'univers català! Nota: tu escolta Pantoja o Amancio Prada que tenen tot el meu respecte, però .. deixa'ns en pau!! Anotació al marge: dit d'altra manera, què nassos hi pintem no ja pas al vostre costat sinó sota .. bota militaris estrangera/ vostre?
Arnau Mir de Tost
22/03/2012 18:45
Donç justament per aixó, els catalans, a Catalunya, marginem la franquicia del seu partit, que en un plis plas ha passat de controlar-ho tot a no controlar res...i espera!!
Eudald de Brugada
22/03/2012 15:06
No cal tornar a votar Psc fins que aquests no facin una neteja amb desinfectant de tots els seus infectes companys. Poden començar per en Peces-Barba, continuar pels cares-dures dels magistrats "pugressistes" del constitucional i anar netejant. En tenen per un parell de segles. Ben bé.
paquetàs
22/03/2012 14:07
una altre que es pensa que es l'amo del món!
Jericó II
22/03/2012 13:19
Sembla mentida la sort d'aquest individu perquè ni se sap quants catedràtics de ciencia política ETA va haver de matar o amenaçar, però menys que cops Espanya ha bombardejat Barcelona
ferran
22/03/2012 12:59
Aquest individu, és aquell que mentre ridiculitzava els bombardejos sobre Barcelona, es definia com no nacionalista???
Envia'ns el teu comentari
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

PUBLICITAT
PUBLICITAT
© ElSingularDigital.cat S.L. 2008
CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL
Generalitat de Catalunya
Associació Catalana de Premsa Gratuïta RSS XHTML vàlid CSS vàlid CMS ComitiumSuite
desenvolupament: BabSoft disseny gràfic: l'eixida