Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. dimarts, 28 de febrer de 2012, 09:00

Cremen la bandera espanyola de l'ajuntament de Sant Pol de Mar

Uns desconeguts la van cremar dilluns al vespre, només 5 dies després que el consistori fos forçat a penjar-la · La delegada del govern espanyol ho veu com un nou 'ultratge' · Aquest dimarts al matí s'ha restituït

Finalment després de la polèmica de les banderes a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar, que va acabar amb la justícia forçant el consistori a despenjar l'estelada i a repenjar la bandera espanyola, aquesta només ha durat cinc dies. Aquest dilluns al vespre uns desconeguts l'han cremat segons ha confirmat l'alcaldessa del municipi, Montserrat Garrido (CiU). Agents de la policia local han apagat les flames en veure la bandera cremar, tot i que ja pràcticament s'havia consumit en la seva totalitat. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María Llanos de Luna, ha instat l'alcaldessa a que "restitueixi ràpidament l'ensenya nacional [espanyola]" mentre ha qualificat l'acte "d'ultratge". Segons el consistori la policia local ha obert una investigació per aclarir els fets tot i que de moment no hi ha sospitosos. Aquest dimarts al matí, però, l'insígnia espanyola ha estat restituida, tal com el regidor de Governació, Ferran Sumetra, va avançar que farien en compliment de la "sentència del TSJC".

 

Sant Pol de Mar havia substituït la bandera espanyola per una estelada fins que la pressió de la delegació del govern espanyol i les sentències judicials van obligar el consistori a fer marxa enrere. L'alcaldessa del municipi fou amenaçada de mort per haver retirat l'ensenya estatal.

Envia Corregeix

965 lectures   12 comentaris

les notícies més...