Jordi Palmer | Actualitzat el 27/03/2012 a les 20:49h

Barcelona preveu la cobertura dels principals serveis el 29M

Els transports públics de la ciutat donaran serveis mínims des de les 6.30h fins a les 9.30h del matí, i des de les 17.00 h fins a les 21.00h

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha signat aquest dimarts el decret de serveis mínims municipals amb motiu de la vaga general de dijous. El decret preveu la cobertura dels principals serveis municipals per atendre les eventualitats que es puguin produir durant aquesta jornada de vaga i fixa uns serveis mínims amb personal de guàrdia. Els transports públics de la ciutat donaran serveis mínims des de les 6.30h fins a les 9.30h del matí, i des de les 17.00 h fins a les 21.00h. Davant possibles afectacions al servei de recollida d'escombraries, l'Ajuntament demana als ciutadans i als comerços que col·laborin intentant reduir al màxim la quantitat de residus dipositats per a la seva recollida.
 
El decret determina que els Instituts Municipals de Serveis Socials, Educació, Persones amb Discapacitat, Urbanisme, Hisenda, Mercats, Informàtica, BCN Esports, Cultura, Paisatge Urbà i Qualitat i Parcs i Jardins tindran un personal mínim activat, així com l'Agència de Salut Pública, el Patronat Municipal de l'Habitatge, Barcelona Activa i Mercabarna. 
 
Pel que fa als cossos de seguretat, prevenció i salvament l'Ajuntament de Barcelona fixa el nombre d'efectius necessaris per garantir la seguretat de les persones, els edificis i les instal·lacions. La Guàrdia Urbana de Barcelona tindrà operativa el 100% de la plantilla, mentre que el Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) ha previst uns serveis mínims del 93% de la plantilla d'intervenció activada durant el dia 29.
 
Els Serveis Funeraris de Barcelona han dictat uns serveis mínims del 60% de la plantilla. Els cementiris de Barcelona tindran personal de guàrdia d'operacions a Collserola, Les Corts, Montjuic, Poble Nou i Sant Andreu i personal d'incineració a Montjuïc i Collserola, així com personal d'atenció al ciutadà a Joan d'Àustria. 
 
L'Ajuntament de Barcelona garantirà una brigada de manteniment de xarxa de reg de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins per atendre possibles fuites d'aigua o emergències que es puguin donar durant la jornada i una brigada de poda i recollida d'arbrat per caigudes de branques a la via pública o incidències similars, a banda d'altres efectius de vigilància o d'atenció per trucades urgents. 
 
Aparcaments municipals i servei de grua
 
Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) mantindrà personal de guàrdia a l'estació d'autobusos Barcelona Nord i als aparcaments municipals de B:SM. 

Pel que respecta al servei de grua hi haurà disponibles deu unitats en torn de matí, deu en torn de tarda i tres en torn de nit per si durant la jornada de vaga calgués retirar vehicles que interferissin en la mobilitat ciutadana, en cas d'accident, incidències o congestió viària. 
 
El Parc Zoològic tindrà operatius com a mínim setze cuidadors i un veterinari per atendre els animals de la instal·lació. Per altra banda, el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia comptarà amb dues persones de guàrdia. 
 
Durant la jornada de vaga hi haurà personal per atendre el servei del Funicular i l'aparcament del parc d'atraccions. 
 
L'Ajuntament de Barcelona ha fixat uns serveis mínims d'una persona per cada Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC's) dels deu districtes de la ciutat. El servei d'atenció telefònica 010, tindrà personal operatiu, però a causa de la jornada de vaga, el temps de resposta es podrà veure afectat. L'Ajuntament de Barcelona recomana als ciutadans que s'informin de les diferents qüestions i incidències relacionades amb la vaga via web a l'adreça www.bcn.cat.
 
Serveis de neteja i recollida d'escombraries
 
En previsió que durant la nit del dimecres 28 al dijous 29 no hi hagi servei de recollida d'escombraries, ni servei de recollida de mobles i trastos vells, i que durant el dia 29 tampoc no es presti el servei de neteja de carrers ni el servei de recollida selectiva de paper, vidre i envasos, l'Ajuntament de Barcelona demana a tots els ciutadans/es i comerços que col·laborin intentant reduir al màxim la quantitat de residus dipositats per a la seva recollida a partir de la mateixa tarda del dimecres 28 de març. 
 
Escoles i centres municipals
 
Les escoles bressol municipals restaran obertes en el seu horari habitual el dijous 29 de març. Els serveis mínims decretats per la Generalitat de Catalunya per a les escoles bressol (0-3 anys) contemplen una persona de l'equip directiu de cada centre (director/a) i com a mínim un terç de la plantilla d'educadors per centre.
 
En referència als centres municipals d'Ensenyaments Musicals, de la Generalitat ha fixat uns serveis mínims d'una persona de l'equip directiu de cada centre.

Navega per les etiquetes

29MBarcelonaVagaVaga general

COMENTARIS

+0
-0
Definicio d'esquirol
indptista instrumental, 28/03/2012 a les 11:40
Ara dels esquirols s'en diuen ciutadans que exerciten el dret de treballar.
+1
-0
Espanyolistes!
Jordi M, 27/03/2012 a les 22:29
Fer aquesta vaga, entre d'altres coses és espanyolisme. És seguir el dictat d'uns sindicats espanyols moguts per una lògica estrictament espanyola. Sumar-se a la vaga és espanyolisme. Entre d'altres coses.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Castellroig Xarel·lo 2010: inconfusiblement penedesenc

Castellroig Xarel·lo 2010: inconfusiblement penedesenc

Amb la força del Mediterrani i la frescor i la riquesa aromàtica de nord enllà



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: