Bernat Ferrer | Actualitzat el 28/03/2012 a les 11:10h

«Com al País Basc, a Andalusia seria bo un acord entre el PP i el PSOE»

El PP malda per convèncer els socialistes que respectin Arenas com a guanyador del 25M. Griñán ho rebutja: "Sé que no hem guanyat", però "la majoria són les forces progressistes"

Esteban González Pons i Javier Arenas, durant la presentació del programa electoral del PP andalús. Foto: PP.

El PP, tant l'andalús com l'espanyol, malden aquests dies perquè el PSOE accepti que Javier Arenas va guanyar les eleccions andaluses de diumenge i, per tant, té dret a governar. El vicesecretari d'Estudis i Programes del PP estatal, Esteban González Pons, ha assegurat avui: "Com al País Basc, a Andalusia seria bo un acord de governabilitat PP-PSOE. Contra la crisi i l'atur, alçada de mires i realisme." Ahir, Arenas mateix va emplaçar el president de la Junta en funcions José Antonio Griñán a un pacte "que respecti el dictamen de les urnes".

Malgrat aquests missatges, el PSOE andalús ja ha reconegut que està negociant amb Izquierda Unida (IU), malgrat que el propi Griñán ha reconegut que "no va guanyar les eleccions". El president andalús en funcions, de fet, rebutja la lectura del PP: "Les urnes van assenyalar, clarament, que la dreta a Andalusia és minoria, i que la majoria són les forces progressistes." Per tant, Griñán "aposta per l'entesa amb les forces progressistes".

"El PSOE ha escoltat clarament què ha dit l'electorat i farà tot el possible per situar Andalusia en condicions de superar la crisi el més aviat possible i de la millor manera possible per crear ocupació. Aquest és l'únic objectiu. El poble andalús ha dit que es faci de manera progressista i ha rebutjat el que està fent el govern del PP per fer front a la crisi, ja sigui la reforma laboral, ja siguin les retallades", ha afirmat Griñán en una entrevista amb Canal Sur Radio.

Des del seu punt de vista, el PSOE sí que va obtenir "un resultat molt superior al que tothom s'esperava, i al de les eleccions espanyoles del 20 de novembre", reduint vuit punts l'avantatge respecte el PP, fet que creu que els legitima "per articular un govern d'estabilitat a Andalusia. Sé que no hem guanyat, però tenim l'enorme responsabilitat de decidir què ha de ser el futur d'Andalusia".

Trencaclosques autonòmic

A banda del suport que el PP dóna al PSOE al País Basc, els resultats de diumenge també han tornat a posar sobre la taula de negociacions la situació d'Extremadura, on governa el PP en minoria perquè IU va negar-se a pactar amb el PSOE.

De fet, el coordinador general d'IU, Cayo Lara, va assegurar ahir que esperava que el més que possible pacte PSOE-IU a Andalusia s'acabi traslladant també a Extremadura. "Companys que ahir pensaven una cosa, avui poden reconduir el seu pensament", va assegurar en una entrevista a RNE.

Navega per les etiquetes

AndalusiaJavier ArenasPP-PSOE

COMENTARIS

+0
-0
Espanyols... espanyolejant
Anònim, 28/03/2012 a les 13:03
Això, que facin un partit únic. El Partido Nacionalista Español. El pas següent serà recuperar el Fuero de los Españoles i els "Principios Generales del Movimiento".
+0
-0
Gran!
Anònim, 28/03/2012 a les 12:22
Perdoneu, però algú ho havia de dir! :)
+2
-0
Hmm
Tomppa, 28/03/2012 a les 11:37
Gastar diners d'altres no es progessisme sinó gitanonisme.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Vés a: Castellroig Xarel·lo 2010: inconfusiblement penedesenc

Castellroig Xarel·lo 2010: inconfusiblement penedesenc

Amb la força del Mediterrani i la frescor i la riquesa aromàtica de nord enllà



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: