Aquest matí Jordi Xargay i Congost, President del Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany-Banyoles i Àngel Dutras i Congost, President del Club Natació Banyoles han signat un conveni per facilitar l’accés de persones usuàries del Consorci i de les activitats de Gent Gran Activa a les instal·lacions i activitats del Club Natació per fomentar la pràctica esportiva i hàbits de vida saludable.

Aquest conveni de col·laboració neix de la reflexió sobre la realitat actual del col·lectiu de gent gran. No se’ns escapa que, avui en dia, tenim una vida més llarga i que els ciutadans de més edat han de tenir un paper actiu a la nostra societat. Per tot això, cal elaborar estratègies innovadores que afavoreixen eines per a la prevenció, el diagnòstic, els tractaments precoços i les tecnologies d’assistència i d’ajuda per una major autonomia personal i retardar al màxim la seva dependència.

Actualment, ja s’està fent, dins el marc del conveni, una activitat d’aiguagim per a usuaris de les activitats de Gent Gran Activa, que compta amb la participació de 32 persones i que és fa els dimarts i divendres de 9:45 a 10:30 hores.