Divendres, 30 de març de 2012 | 15:02
Vostè es troba a: Inici > Política >

Esteve assegura que les 'motxilles' de la Diputació de Barcelona eren "al·legals"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Segons la comissió jurídica assessora
Esteve assegura que les 'motxilles' de la Diputació de Barcelona eren "al·legals"
19/03/2012 12:24
9salvador-esteve
EuropaPress.- El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha assegurat que les denominades 'motxilles' que cobraven els alts càrrecs de la corporació quan eren cessats eren "al·legals" i que els beneficiaris "no tenen cap culpa que qui hagués pres l'acord no fos qui havia de ser".
Així ho estableix un dictamen que van encarregar els actuals responsables de la Diputació a la Comissió Jurídica Assessora, que indica que els pagaments haguessin estat legals si s'haguessin aprovat "a l'òrgan que competia", el ple, i no per part de l'equip de govern de la corporació.

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Esteve ha indicat que es portarà aquest dictamen al pròxim ple, i ha expressat la seva confiança que sigui ratificat.

L'informe no precisa si aquests pagaments haurien de ser tornats o no, cosa que en el pròxim ple de la Diputació també podria plantejar-se, segons ha confirmat.

En qualsevol cas, Esteve ha assegurat que els beneficiaris d'aquests pagaments "no tenen cap culpa que qui hagués pres l'acord no fos qui havia de ser".

Les 'motxilles' són uns pagaments que la Diputació donava als alts càrrecs després d'haver estat cessats de la seva responsabilitat, i SI les va portar a fiscalia perquè considera que eren uns sobresous il·legals que no es van aprovar per part del ple i sense informes jurídics, pel que va denunciar per presumpta prevaricació i malversació de fons públics a quatre dels expresidents socialistes: Manuel Royes, José Montilla, Celestino Corbacho i Antoni Fogué.

Quan van transcendir aquests fets, l'expresident i actual diputat provincial Antoni Fogué va assegurar que aquests complements mai van ser ocultats i que només els rebien els qui eren funcionaris de la Diputació en abandonar un lloc de treball en concret, com a "complement personal transitori".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1