Diumenge, 1 de abril de 2012 | 16:12
Vostè es troba a: Inici > Política >

"L'agenda reformista és imparable"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Ministra respon que la part troncal de la reforma no es toca
"L'agenda reformista és imparable"
29/03/2012 19:37
Ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, després del Consell de Ministres
EP.- La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ha assegurat aquest dijous que "les parts troncals" i "fonamentals" de la reforma laboral no es van a canviar perquè, segons ha dit, la "principal preocupació i ocupació" del Govern és crear ocupació i donar "oportunitats" als més de cinc milions d'aturats. No obstant això, ha assenyalat que el Govern està obert al diàleg i a les aportacions dels grups parlamentaris per "millorar i enriquir" el text.
D'aquesta forma ha respost als sindicats d'UGT i CCOO que han qualificat d'"èxit indiscutible" l'atur general i han recalcat que "el lògic" és que el Govern de Mariano Rajoy corregeixi la reforma durant el tràmit parlamentari.

En una compareixença al Congrés, Báñez ha afirmat que "l'agenda reformista" del Govern és "imparable" perquè el seu objectiu és "treure a Espanya de la crisi i posar-la en senda de creixement econòmic i creació d'ocupació". Dit això, ha apel·lat al "compromís" i la "responsabilitat" dels sindicats.

Serveis mínims, "funcionen perfectament"

La titular d'Ocupació ha posat l'accent en la dada del consum d'energia elèctrica per recalcar que és "superior" a la de les dues convocatòries de vaga anteriors. I el Govern, ha prosseguit, està exercint la seva "responsabilitat" de garantir els drets constitucionals dels ciutadans, tant d'aquells que "voluntàriament" han decidit anar a la vaga com dels quals van a treballar i "passegen pels pobles amb tota normalitat".

El govern, obert al diàleg "com sempre"

Després que els sindicats hagin demanat al Govern corregir la reforma, Báñez ha indicat que "les parts troncals no es van a canviar" perquè, ha dit, d'aquesta manera es contribueix al fet que es freni la destrucció d'ocupació i se senten les bases per a la creació d'ocupació estable. Segons ha agregat, una de les preocupacions principals de l'Executiu és "posar fi" a la dualitat que hi ha al mercat de treball i "l'excessiva rigidesa".

És més, la titular d'Ocupació ha assenyalat que "l'agenda reformista del Govern és imparable", ja que la seva principal "preocupació i ocupació" és crear ocupació i "donar oportunitats" als més de cinc milions d'aturats.

La ministra ha recordat que la reforma laboral, que ha comptat amb "un ampli suport parlamentari" en la seva convalidació pel Congrés, s'està tramitant en aquest moment com a projecte de llei perquè els altres grups parlamentaris puguin fer aportacions i "enriquir" el text.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1