Dilluns, 2 de abril de 2012 | 15:49
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Banca i grans empreses acaparen les ajudes per a impagaments de lloguer

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern ultima un cens català de pisos nous buits
Banca i grans empreses acaparen les ajudes per a impagaments de lloguer
18/03/2012 19:07
9Anunci de pis en lloguer
La banca i les empreses patrimonials són les principals beneficiàries de les ajudes de la Generalitat per ajudar a propietaris en cas d'impagament de lloguers denominades 'avalloguer', segons el secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala.
En una conferència al Iese sobre la situació actual i les perspectives del sector immobiliari, ha assenyalat que aquesta ajuda per impulsar el lloguer està arribant a pocs propietaris particulars, que eren el seu objectiu principal.

Per aquesta raó, Sala ha explicat a Europa Press que el Govern preveu canviar la normativa perquè l''avalloguer' es dediqui a aquests petits propietaris, que prefereixen tenir un pis buit a llogar-lo per por d'impagats i dificultats per recuperar l'habitatge si els llogaters no l'abandonen.

La Generalitat va dedicar 1,8 milions d'euros el 2011 al programa 'avalloguer', una iniciativa creada el 2008 i que va reduir requisits per a la seva obtenció pocs mesos després de néixer, atès el context incipient de crisi.

L'any passat es van constituir 'avalloguers' per a 28.309 habitatges, de manera que es van arribar als 72.411 pisos amb aquesta cobertura des que es va crear.

Sala també va avançar a Europa Press que la Generalitat ultima un cens català de pisos nous buits procedents de la parada immobiliària.

"Es demostrarà que la majoria són a zones amb població en retrocés o sense demanda per llunyania amb les ciutats", on sí que hi ha demanda, va concloure.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1